kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakan tatil için Hatay'da

AJANSLAR
Giriş Saati : 09.04.2009 15:19
Güncelleme : 09.04.2009 19:05
Yeni Haber
Başbakan Erdoğan, ailesiyle birlikte hafta sonuna kadar kaplıcaya sahip Ottoman Otel'de kalıyor..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün gece AK Parti Genel merkezinde yaptığı toplantının ardından özel Ata uçağı ile tatilini geçirmek üzere Hatay'a geldi.

Hatay Havaalanı'na saat 12.30 sıralarında inen Başbakan Erdoğan'ın uçağı burada eşi Emine Erdoğan ve kızlarıyla birlikte Antakya'da Uydu Kentteki Ottoman Palace Otel'e geçti. Saat 01.00 sıralarında otelin kral dairesine yerleşen Başbakan Erdoğan ve ailesinin Hatay'a gelişi gizli tutuldu.

Geniş güvenlik önlemleri altında otele geçen Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu otelin yalnızca giriş katlarında ve ikinci katına kadar dolaşım izni veriliyor. Üst katlara ise hiç kimse alınmıyor. Jandarma ekipleri otele giden yol kavşaklarında kimlik kontrolü yapıyor. Otel önünde ise Hatay İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil servis şubesine bağlı 2 ambulans ve sağlık görevlileri hazır bekletiliyor. Başbakan Erdoğan'ın otelde olduğu hissini vermemek için otel çevresinde hiçbir güvenliğin olmayışı dikkat çekti.
Başbakan Erdoğan'ın tatilini sürdürdüğü Antakya Ottoman Palace Hatay'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tescilli tek "Beş Yıldızlı" oteli. Hataylı iş adamlarından Güngör Kardeşlerin yaptığı ve iç mimari dizaynıyla Osmanlı saray mimarisinin başarılı bir şekilde uygulandığı otelin lobi duvarlarını da Osmanlı sultanlarının resimleri süslüyor.

Şehir merkezine 10 km, hava alanına 15 km. uzaklıkta ki Antakya Ottoman Palace, 226 standart, Saray oda, Paşa suıt, Sadrazam köşkü, Sultan köşkü gibi isimlerle tanımlanan 24 suit ve 2 tam donanımlı kral dairesiyle toplam 252 oda, 650 yatak kapasitesi bulunuyor.

OTEL ŞİFALI TERMAL SUYA SAHİP

Antakya Ottoman Palace'ın bünyesinde bulunan termal özelliğe sahip şifalı suyun Çapa Tıp Fakültesi'nin analizleri sonucuna göre bilinen 19 hastalığa çare olduğu bildirildi. Su, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı termal niteliğe sahip.

Antakya Ottoman Palace'da, arıca kadın ve erkekler için ayrı kapalı termal havuz, Türk hamamı, jakuzi, sauna, buhar odaları, masaj, fitnes center, güzellik salonu, sinema salonu, açık profesyonel yüzme havuzu, 2 bin kişilik havuz başı restaurant, çamur banyosu, şark köşesi, mescit, yürüyüş alanları, bahçe ve göl gibi Hatay'ın turizm tanıtımına birinci derecede katkı sağlayacak bir komple tesis olma özelliğini taşıyor.


AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, yaptığı açıklamada, saat 00.50'de uçakla Hatay'a gelen Başbakan Erdoğan'ın cumartesi gününe kadar Ottoman Termal Otel'de kalacağını söyledi.

Erdoğan'ın bugün otel dışına çıkmayacağını belirten Ergin, ''Başbakan Erdoğan, seçim çalışmaları ve ardından ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretinin yoğunluğunun ardından dinlenmek amacıyla Hatay'a geldi.

Kendisini termal otelde konuk ediyoruz. Yarın, Hatay Valisi Nusret Miroğlu ile Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret edecek. Cumartesi günü de kentten ayrılacak'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine ile kızı Sümeyye ile kaldığı otelin çevresinde güvenlik önlemleri alındığı, buraya gelen araçlar ve sürücülerin sıkı bir şekilde kontrolden geçirildiği görüldü.

Bu arada, medya mensupları da başbakanlık güvenlik ekipleri tarafından otel ve çevresinden uzaklaştırıldı.

''Saray Keyfinde Tatil'' sloganı ile hizmet veren Kültür ve Turizm Bakanlığından tescilli 5 yıldızlı, uydu kent mevkisinde yaklaşık bir yıl önce hizmete atılan otelin termal suyunun, banyo, içme ve kaplıca kürleri kapsamında değerlendirildiği, çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor.