kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
43. MADDE Aydın’ın hatırlatttığı MHP Tüzüğü’nün 43. maddesinin ilgili hükmünde, "Aynı kişi ara vermeksizin beş defadan fazla seçilemez. Yeniden seçilebilmek için aradan üç yıl geçmesi gerekir" deniyor.

MHP'de iktidar savaşı başlıyor

09.04.2009
Yüce Divan'da hakkındaki suçlamalardan beraat ettikten sonra MHP içindeki şahin ülkücüleri etrafında toplayarak parti lideri Devlet Bahçeli'ye karşı muhalefet cephesi açan 19. ve 21. dönem MHP Milletvekili, eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın, 29 Mart seçimlerinden sonra parti Genel Başkanlığı için savaş başlattı. Seçimlerde MHP açısından özlenen, beklenen ve hedeflenen başarının sağlanamadığını ileri sürerek dün bir basın toplantısı düzenleyen Aydın, MHP tüzüğüne göre bir genel başkanın 5 kereden fazla görev alamayacağını belirterek olağanüstü kongre istedi. Aydın, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye, "Olağanüstü kurultayda tüzüğün 'seçimli olağanüstü kurultay yapılamaz' maddesini de değiştirerek, yeni seçilecek MHP Genel Başkanı'nın önünü açın" çağrısı yaptı. Devlet Bahçeli'yi MHP'yi lider ağırlıklı bir partiden teşkilat ağırlıklı ve katılımcılıktan uzak bir partiye doğru yönelttiği gerekçesiyle eleştiren Aydın, genel başkan adaylığı konusunda "Zamanı gelince konuşuruz" sözleriyle yeşil ışık yaktı. Aydın, "Siz aday mısınız?" sorusuna, "Şu anda adaylığım söz konusu değil ama ileride gelişmelere göre bir değerlendirme yapabiliriz" karşılığını verdi.

YARIM KALAN KONGRE
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ise Aydın'ın hesabının yanlış olduğunu belirterek 6 Temmuz 1997'de yapılan kongrenin yarım kaldığını hatırlattı. Paçacı "Koray Bey kendisi genel başkan adayı olmak istiyorsa bu tür yollara tevessül edilmesine gerek yok. Parti tüzüğü açıktır. MHP delegeleri her zaman genel başkan değişikliği yapabilir. Herhangi bir kongre sayısına da gerek yoktur. Şahsi kanaatim bu madde zaten antidemokratiktir. Bu madde delegenin hür iradesinin ipotek altına alınmasıdır" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Aydın'ın, "Devlet Bahçeli'nin bu yıl yapılacak kurultayda aday olmasının önünün kapalı olduğu'' açıklamalarına katılmadığını belirterek, ''Tüzükle ilgili herhangi bir engel yoktur'' dedi.