kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Komutanlar 21 ay sonra Meclis'e geldi

07.04.2009
* Obama ile DTP heyetinin görüşmesi sürerken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları 21 ay sonra Meclis'e geldi. Son olarak iki yıl önce, 23 Nisan resepsiyonu için Meclis'e gelen askerler, DTP, TBMM'ye girdiğinden beri gelmiyordu. Başbakan Erdoğan ve ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Meclis'e geldi.

* Obama'nın Genel Kurul salonuna girişinde pek de alışık olunmayan tezahürat sesleri yükseldi. Herkes merakla sesin yükseldiği dinleyici localarına döndü, tezahüratı yapanların ABD Büyükelçiliği çalışanları olduğu görüldü.

* ABD Başkanı Obama'nın Meclis'teki konuşmasını dinlemek için davet edilen sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden İngilizce bilmeyenler, Obama'nın yarım saat süren konuşmasını dinledi, ama anlayamadı.

* Barack Obama'ya, "Yes We Can" sloganını bularak başkanlık yolunu açanlardan biri olan, 27 yaşındaki Jon Favreau, Ankara'daki konuşmaların da mimarı oldu. Favreau, Ankara'ya gelmedi ancak Obama'nın hem Meclis'te hem de Cumhurbaşkanlığı'nda yaptığı konuşmaları kaleme aldı.

* ABD Başkanı Obama, kaldığı Sheraton Oteli'nde güne spor yaparak başladı. Erken saatlerde uyanan Obama'nın otelin spor salonunda yaklaşık yarım saat süreyle spor yaptığı belirtildi.

* Obama'nın, Ankara temaslarında kırmızı beyaz renkleri içeren kravatı takması dikkati çekti. Türk bayrağındaki kırmızı beyaz renkleri çağrıştıran Obama'nın kravattaki renk tercihi bir jest olarak algılandı.

* Eski ABD Başkanı Clinton'u izlemeye 6 yabancı gazeteci gelirken, bu kez rekor kırıldı. Obama'yı 130'a yakın ABD'li gazeteci izledi.