kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Neriman pimpirikli, Ece tertipli

BURCU ALDİNÇ
04.04.2009
atv'nin sevilen dizisi Benim Annem Bir Melek'te kullanılan 12 mekân da aslında aynı stüdyoya ait. Prodüksiyon ekibi, her sahne için sil baştan çalışıyor..
Televizyon dizileri hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Her hafta en az 60 dakika yayınlanan dizilerin çekim aşaması ise sanıldığı kadar kolay değil. Sadece senaryonun yetişmesi değil, oyuncuların iyi performans sergilemesi, mekânların ve kostümlerin inandırıcı olması da önemli. atv'nin komedi dizisi Benim Annem Bir Melek'te sabit 12 farklı mekân kullanılıyor. Bu mekânların hepsi, Park Orman'da bir çadır içine kurulan stüdyoda oluşturuluyor. Dizinin sanat yönetmeni Mete Yılmaz bir mekânın kurulmasının yaklaşık yarım gün aldığını söylüyor. Benim Annem Bir Melek dizisinde karşılıklı iki dairede oturan kayınvalide ve gelininin yaşadıkları komik olaylar ele alınıyor. Anne Neriman Turuncu (Oya Başar) ve gelin Ece Turuncu (Dolunay Soysert) birbirine tamamen zıt iki karakter. Neriman Turuncu ve eşi Cahit Turuncu (Tarık Ünlüoğlu), uzun yıllardır Bostancı'da yaşayan bir çift. İki oğullarından biri hâlâ ana-baba evinde yaşıyor çünkü bu geleneklere bağlı ailede, evlenmeden evi terk etmek gibi bir şey söz konu olamaz. Neriman Hanım ev hanımı, Cahit Bey ise emekli bir dolmuş şoförü. Neriman Hanım, her Türk kadını gibi çocuklarının üzerine titreyen bir 'melek'. Ama biri çocuklarına yan gözle baksa, şeytana pabucunu ters giydirir. Evde son söz her zaman onun. Bu yüzden de ev onun zevkine göre dekore edilmiş. Evde kahverengi ve bej tonları göze çarpıyor. Çünkü Neriman Hanım'ın evi yaşına ve klasik bir Türk ev kadınına uygun olarak döşenmiş.

İKİNCİ NESLİN TEMSİLCİLERİ
Gelin Ece ve eşi Çetin (Ali Sunal) ikinci neslin temsilcileri olarak karşımıza çıkıyorlar. Her ikisi de üniversite mezunu, çağdaş insanlar. Ama bu evin de baskın karakteri evin kadını. Evin birçok köşesinde çiçekler var. Çünkü Ece karakteri bir peyzaj mimarını canlandırıyor. Evlenince mesleğini bırakmış ama hâlâ apartmanın bahçesinde ve evde çiçeklerle ilgileniyor. Kayınvalidesi ise sırf kızdırmak için Ece'ye 'bahçıvan' diyor. Aslında kayınvalidesini seviyor, kimselere laf söyletmiyor. Ama ona aksi gitmekten ve laf sokmaktan da vazgeçemiyor. Neriman Hanım'ın aksine bu evde neredeyse hiç porselen yok. Dizinin sanat yönetmeni Mete Yılmaz, "Her iki mekânı tasarlarken ağırbaşlı ya da soğuk değil, neşeli ve feminen mekânlar olmasına dikkat ettik," diyor.
Haberin fotoğrafları