kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vali, İstanbullu'dan iki gün sabır istedi

Önder ŞUŞOĞLU Cevdet ÖZDEMİR/ İSTANBUL
05.04.2009
Medeniyetler Zirvesi için kent iki gün alarm durumunda..
İstanbul'da yarın ve salı günü gerçekleştirilecek Medeniyetler İttifakı II. Forumu ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'nın ziyareti nedeniyle 8 bin 800 polis görev yapacak. İstanbul'da trafik Obama ve diğer devlet başkanlarının geçişleri sırasında kapatılacak. İstanbul Valisi Muammer Güler basın toplantısı düzenleyerek alınacak tedbirleri açıkladı. Vali Güler, 7 ülkenin devlet başkanlarının İstanbul'da ağırlanacağını belirterek, konuk devlet başkanları ve bakanlarının geçiş güzergahlarında bulunan yollardaki trafik akışının ihtiyaç duyulduğunda kademeli bir şekilde yavaşlatılacağını, çok kısa süreli yol kapamalarının olacağını söyledi. Güler, vatandaşlardan sabır istedi.

YOLLAR KAPANABİLİR
İstanbul'da toplam 8 bin 800 polisin görev yapacağını ifade eden Güler, günlük hayatın akışını en az düzeyde etkileyeceklerini, ancak yine de vatandaşlardan görev yapacak polislerin uyarılarını dikkate almak suretiyle yardımcı olmalarını istedi. Güler, "İstanbul'da trafik normal akışında olacak. Metrobüs, otobüs ve şehir hatları seferleri düzenli yapılacaktır. Ancak Obama'nın Ayasofya ve Sultanahmet ziyareti sırasında tramvay seferleri iptal edilecek. İstanbul'da 1 ilköğretim okulu ve bir lise salı günü tatil edilecek. Trafiği çok etkilememek için Dolmabahçe ve Çırağan Sarayı'ndan geliş ve gidişler deniz yolu ile yapılacak" şeklinde konuştu. Yarın akşam saat 19.00'da Ankara'dan İstanbul'a gelmesi beklenen Obama için Atatürk Havalimanı'nda alınan güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkartıldı. Havalimanı sarı alarma geçerken, pazartesi akşamı havalimanına gelecek yolcuların metroyu kullanması tavsiye edildi. Başkanlık uçağı Air Force One'ın İstanbul'a gelişi öncesi ve sonrasında havalimanı 10'ar dakika süreyle iniş ve kalkışlara kapatılacak. Pazartesi günü bu alarm seviyesinin bir üst düzeye çıkartılması bekleniyor.

METROYU KULLANIN
Obama'nın Atatürk Havalimanı'na inişinden kısa bir süre önce ve havalimanından ayrılana kadar havalimanına araç giriş ve çıkışına izin verilmeyecek. Bu yüzden o saatlerde havalimanını kullanacak olan yolcuların ulaşım için metroyu kullanması tavsiye edildi. Obama'yı koruma görevinde kullanılacak askeri helikopterler önceki gece İstanbul'a getirildi.