kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
'Aşk Yakar' dizisinin senaryosuna da katkıda bulunan Meltem Cumbul, "Bu dizi beni yazma konusunda çok heveslendirdi" diye konuştu.

'Aşk Yakar' benim için bir sınav...

03.04.2009
Meltem Cumbul rol aldığı 'Aşk Yakar' dizisini bir sınav olarak gördüğünü söyledi ve ekledi: Her sahnenin hakkını vermeye çalışıyorum. Eskiden otomatiğe bağlı gibi oynardım şimdi sahte hiçbir ana tahammülüm yok!..
Amerika'da iki buçuk yıl yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönen oyuncu Meltem Cumbul, 'Aşk Yakar' adlı dizide Özcan Deniz ve Uğur Polat'la başrolleri paylaşıyor. Harper's Bazaar dergisine konuşan Cumbul, Şener Şen'le birlikte rol aldığı 'Gönül Yarası' filminden sonra gelen teklifleri ince eleyip sık dokuduğunu belirtiyor. 'Aşk Yakar' dizisinin ise kendisini tatmin eden bir iş olduğunun altını çizen Cumbul, dizinin senaryosuna da katkıda bulunuyor.

MELTEM CUMBUL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* Oyunculuk anlamında hayatınızın en karanlık dönemi hangisiydi?
'Gönül Yarası'nın hayatımda önemli yeri var. O filmden sonra, 'Şimdi hangi yönetmenle çalışıp, nasıl bir film yapacağım ki, bundan daha iyi olacak?' dedim kendi kendime. Benim için o kadar güzel ve tatmin edici bir tecrübeydi ki, beni yukarı çıkaracağına daha karanlık bir yere soktu aslında. 'Şimdi ne yapacağım' korkusu sardı beni.

KARANLIK BENİ ARTIK TERK ETTİ
* Peki şu an ne düşünüyorsunuz?
O karanlık beni terk etti. Artık 'Aşk Yakar' ve çok mutluyum bu yüzden. İleriye çok umutla bakıyorum. Kenarından, köşesinden de olsa yazmaya başladım. Dizinin senaryosuna katkıda bulunuyorum.

* Yazmaya nasıl karar verdiniz?
Ben çok cesaretsizimdir ve akademik eğitime inanan biriyimdir. Bu yüzden Los Angeles'da bir hoca ile senaryo üzerine çalıştım. Buraya geldikten sonra 'Aşk Yakar'ın yaratım aşamasına katkıda bulunmak, yazı ekibinde yer almak beni yazma konusunda cesaretlendirdi. Bu daha işin başı, çünkü senaryo yazmak gerçekten çok zor. O yüzden, bu yolculukta çok umutlu ve ümitliyim.

* Bu meslekte korkularınız var mı?
Demodeleşmekten çok korkan biriyim.

ARABAYLA HEYECANLANMAM
* Ne demek demodeleşmek?
Belki bu laf ağır olacak ama mezarın altına girmeden kaybolman gerektiğine inanıyorum. Eğer bu mesleği yapıyorsan bu cesarette olman gerek. Her şeyi göze alıp, kaybolma, unutulma, kendini yenileme, en baştan başlama heyecanını yaşamalı insan! Uzun süreçler heyecanları bitiriyor, insan her şeyi kanıksar hale geliyor. İnsan kendine şu soruyu sormalı; 'Kaç yıldır cepten yiyorum? Daha ne kadar yiyebilirim?' Yeni jenerasyon çok kuvvetli geliyorlar. Bu bir yarış ve ben kendimle yarışıyorum. Neden? Çünkü yaşamla ilgili heyecanımın bitmesini istemiyorum. Ben bir arabaya, bir eve bakıp heyecanlanan biri değilim. Muhteşem bir saray, eğer içinde güzel heykeller yoksa benim için hiçbir şey ifade etmez.
Haberin fotoğrafları