kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Zeliha Kuzucanlı evinde bütün TV programlarını takip ettiğini ve doğru haber vermek adına, kimsenin yayında yarım kalan sözünü tamamlamadıklarını söyledi.

Eskiden TV'de izlenen şey TV'de kalırdı!

BUGE CANKAT - GÜNAYDIN
03.04.2009
TV programlarının diyaloglarını manşetine taşıyarak internette yayın yapan televizyongazetesi.com, başta medya olmak üzere takipçilerin yükselen değeri oldu. Sitenin yönetmeni Zeliha Kuzucanlı "Bazen 15 saat çalışıyorum" diyor..
Televizyongazetesi.com internette yayın yapıyor. Tek haber kaynağı, televizyondaki söyleşi programları. 24 saat boyunca televizyondaki her programdan çarpıcı başlıklarla pek çok haber yayınlanıyor bu sitede. Üstelik sadece dört kişi çalışıyor, hem de evlerinde. Son zamanlarda gazetecilerin en sık 'tık'ladığı yayınlardan biri haline gelen sitenin genel yayın yönetmeni Zeliha Kuzucanlı ile konuştuk. İki yıl önce yayına başladıklarını belirten Kuzucanlı, "Amacımız magazin anlayışına farklı bir boyut kazandırmaktı" dedi.

* Kendinizi tanıtır mısınız?
Ankara'da doğdum büyüdüm. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. Ankara'da ve İstanbul'da TV kanallarında, dizilerin kamera arkalarında çalıştım.

AMACIMIZ BAKIŞ AÇISI

* Televizyon haberlerini derleyip toplayacağınız bir site kurma fikri nasıl oluştu?
Bu site 18 Mart 2007'de kuruldu. Proje, kardeşim Bülent Kuzucanlı'nın fikriydi. İlk başlarda teknik anlamda bize çok destek oldu ama sonrasında bu işi bana bıraktı.

* Bu siteyi kurmaktaki amacınız neydi?
Son yıllarda magazinde büyük bir değişim yaşanıyor. Magazine konu olan insanlar hep rahatsız, 'ben onu söylemedim, ben öyle demedim, ben onu anlatmak istemedim' gibi... Bu zaten magazin medyasının tartıştığı bir konu. Yeni bir bakış açısı getirmek, daha doğru, güvenilir, nitelikli ve gerçek haber yapmak gerekiyordu. Bizim amacımız farklı bir bakış açısı oluşturmak, bir tavır yaratmaktı.

* Siz bu anlamda bir ilksiniz değil mi?
Dünyada bilmiyorum ama Türkiye'de ilkiz. Eskiden TV'de izlenen şey, TV'de kalırdı. Suya yazı yazmak derler ya, öyle bir şeydi. Biz gerçekten orijinal bir şey ortaya koyduk.

* Ucuz magazinden uzak duruyorsunuz...
Kesinlikle, olay o zaten. Çıkış amacımız bu! İnsanlar bu süreçten sıkıldı. Biz şunu ortaya çıkardık ki, TV'den de haber yapılabiliyor. Haberlerimiz çok yankı buldu, buluyor. Bizim haberimizin üstüne başka programlara konuklar çağırılıyor, o konu konuşuluyor. Köşe yazarları hakkımızda yazılar yazıyor. Görsel basını da etkiliyor. Böyle başka bir site yok...

* Kaç kişi çalışıyorsunuz bu sitede?
Dört arkadaş çalışıyoruz. Ben genel yayın yönetmeniyim. Benimle birlikte çalışan insanlar da medyadan. Ama onlar, isimleri deşifre olsun istemiyorlar.

* Para kazanabiliyor musunuz peki?
Bugüne kadar ciddi paralar kazanmadık. Zaten hepimiz çok istekli çalıştığımız için parayı arka plana attık.

* Programları paylaşıyor musunuz?
Bu programları arkadaşlarımla aramızda bölüşüyoruz. Neticede mesela Okan Bayülgen'in 'Sade Vatandaş' programını ben izliyorum. Sürekli izlediğim için orada konuşulan her şeye vakıfım. Ve bir haber çıkarırken çok daha rahatım. Bayülgen orada bir cümle söylediğinde ben onun üç program önce aslında yaptığı bir şeye gönderme olduğunu biliyorum. O yüzden hepimizin düzenli olarak izlediği ayrı programları var.

KONUŞULAN HABERLER

* Evden çalışsanız da, bu bir iş sonuçta. Kaç saat mesai yapıyorsunuz?
Belli olmuyor; bazen 12 bazen 15 saat hiç uyumadan çalıştığım oluyor.

* Evde çalışmak daha mı rahat?
Evet! Home office çalıştığımız için kayıt altına aldığımız şeyin deşifresini yaparken müzik de dinleyebiliyoruz.

* Kısa zamanda bu kadar ilgi göreceğinizi tahmin ediyor muydunuz?
İlk kurulduğumuzda şunu hesap etmiştik; haberlerimiz birkaç yıl sonra medyada gündem oluşturan, haberler olacak... Çünkü eğer siz işinizi doğru yapar, inanır ve sabırla devam ederseniz mutlaka bir yere varırsınız.