kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Kriz müzayedeleri teğet geçti

Krize rağmen müzayedeler tam gaz devam ediyor. Antik A.Ş., önümüzdeki pazar Türk ressamların başyapıtlarını satışa sunacak. Krizi fırsata çevirmek isteyen elitler, müzayedeye çıkacak eserleri görmek için Antik Palace'daki sergiye akın etti.
Ekonomik kriz dönemlerinde, antika ve sanat eserlerinin en önemli yatırım aracı olduğu söylenir. Bu yüzden olsa gerek krize rağmen müzayedeler programlandığı gibi devam ediyor. Örneğin önümüzdeki hafta sonu iki önemli müzayede olacak. 11 Nisan'da Halil Bezmen'in koleksiyonu satışa çıkacak ama asıl önemli müzayede ise pazar günü yapılacak. 12 Nisan'da Swissotel'de yapılacak bu müzayedeyi, Antik A.Ş. gerçekleştirecek. Türkiye'nin en önemli müzayede şirketi olan Antik A.Ş, satışa sunacağı eserleri, Antik Palace'da sergilemeye başladı. Antik A.Ş'nin sahibi Turgay Artam ve eşi Nurcan Hanım, müzayede sergisinin açılışı için bir davet verdi.

SOSYALLEŞMEK İÇİN GELENLER DE VARDI
Davete İstanbul'un elitleri büyük ilgi gösterdi. Gerçi, sosyalleşmek için davete katılanlar da vardı ama gördüğüm kadarıyla birçoğu müzayedeyle ilgileniyordu. Öyle olmasa dakikalarca bir eserin önünde durup Turgay Artam'dan detaylı bilgiler istemezdi. Zaten önümüzde pazar, müzayede için bayrak alanlara baktıktan sonra kimin sosyalleşmek, kimin müzayede için davete katıldığını anlarız... Antik A.Ş'nin 256'ncısını yapacağı müzayedede, Halil Paşa'nın başyapıtları, İbrahim Çallı'nın nü ve natürmort tabloları, saray ressamı Fausto Zonaro'nın peyzaj çalışması gibi çok önemli eserlerin yanı sıra, yine çok önemli bir ferman koleksiyonu ve müzelik eserler de açık artırmaya çıkacak. Krizi fırsata çevirmek isteyen birçok kişinin, Artam'ın yöneteceği bu müzayedeyi kaçırmayacağından şüphem yok. Önümüzdeki pazar bayraklar yine havada uçuşacak gibi gözüküyor!!!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın