kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Düğüne hazırlık rehberi...

TÜLİN KERMEN
03.04.2009
İçinde bulunduğumuz mevsim kimileri için bahar, kimileri içinse düğün hazırlık mevsimi anlamına geliyor! Benim pek alakâdar olmadığım bir konu bu aslında ama; gerek danışanlarım, gerekse taze gelin adayları arkadaşlarım Sercan ve Eda sayesinde 2009 düğün trendlerini yazabiliyorum.

MUTLAKA RANDEVU ALIN
Gelinlik almaya, anneleri işe karıştırmadan arkadaşlarınızla gidin derim. En gözde gelinlik butiklerine gitmeden önce mutlaka randevu alın, yoksa kapıdan içeri bile giremezsiniz. Gündüz saatlerine randevu almanız önemli. Çünkü iş çıkışı saatlerine göre daha sakin oluyor. Böylece zaman kısıtlaması olmadan, rahatça istediğiniz gelinlikleri deneyebilirsiniz. Ayrıca gelinliğin rengini gündüz ışığında daha net görebilirsiniz. Çok pahalı olduğunu düşündüğünüz butiklerde bile gelinlik deneyin; fiyatı ve modeliyle sizi şaşırtabilir.

* Beyaz Butik'te çok şeker modeller var, odaları da çok rahat. Ama fotoğraf çekilmesine izin vermiyorlar. Bu da biraz can sıkıyor doğrusu.

* Vakko gene Vakko'luğunu yapıyor ve sizi şımartıyor. (Ayrıca modelleri çalınacak diye korkmuyor, fotoğraf çektiriyor)

* Pronovias'ta ise randevuya beş dakika bile gecikmenizi tavsiye etmem...

* Derishow yine en farklı gelinlerin tercihi olmalı. Bir sezon yaptığı model bir daha yok, ona göre!

* "O gece kraliçe gibi olmalıyım, namım yürümeli" diyenlere Esposa'ya bakmalarını tavsiye ederim.

* Bu arada pek sevgili arkadaşım Verda, gelinliğini İspanya'dan Pronovias kataloğundan ısmarladı ve gelinlik üç hafta içinde kutusuyla geldi. Son derece harika bir gelin oldu...

* Yıllardır Victoria's Secret'ın en çok satanlar listesinin başında, 'Bridal' koleksiyonu yer alır. Bu koleksiyonun en sevimli parçalarını artık La Senza'larda bulabileceğiniz müjdesini vereyim. Poposunda kocaman fiyonk olan dantelli külotlar, arkası gelin duvağı şeklinde tasarlanmış g-string'ler, üzeri taşlarla bezenmiş 'Bride-Gelin' yazılı tişörtler; yeni damat adaylarının kalp atışlarını hızlandıracak cinsten.

* Düğün hazırlıkları yapanlar için diğer önerim ise 'Wedding Plus'. Teşvikiye Caddesi, Göksu Apartmanı'nda bulunan Wedding Plus'ta düğünle ilgili birçok detayı bulabilirsiniz. Benim en çok hoşuma giden ise altında 'Just married- Yeni evli' yazan plaj terlikleri oldu. Böylece balayı tatilinde kumda atacağınız her adımda 'Just married' izi çıkıyor!

DÜNYA FARKLI OLURDU
* Diğer bir yenilik de, son zamanlarda gelin buketinin yerini alan bilek çiçeği. Gelin buketine alternatif olarak siz de canlı çiçeklerden yapılmış bir bileklik kullanabilirsiniz.

* Ayakkabı seçimi şüphesiz çok önemli. Şu sıralar gelin ayakkabısının içine spor ayakkabı tabanı yerleştirme modası var. Tıpkı Angelina Jolie'nin Christian Louboutin'lerine yaptığı gibi... Böylece tüm gece rahatça dans edebilirsiniz.

* Düğün pastalarındaki yaratıcı fikirler ise hem göze, hem de mideye hitap ediyor. Divan, Cikare, Butterfly, Coco, Dolce gibi markaların fiyonklu, incili, renkli taşlı pastaları; pasta tasarımına son noktayı koyuyor.

* En şık gelin taçlarını Eminönü'nde bulabileceğiniz hiç aklınıza gelir miydi? Ünlü modacıların da uğrak yeri olan Eminönü'nde bulunan İnci Dantel, Orjinal Bujiteri gibi mağazalarda Betsy Jhonson'un taç modellerini görünce inanamayacaksınız! Ben kendime gündelik kullanmak için aldım valla!