kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Moda ilgi alanıma hiç girmedi!

03.04.2009
Oscar'a en çok aday olan kadın oyuncu unvanını elinde bulunduran Meryl Streep, çoğu Hollywood yıldızının aksine modaya hiçbir zaman ilgi duymadığını söylüyor..
* Orijinal bir marka ile sahtesi arasındaki farkı anlayabilir misiniz?
Moda hiçbir zaman ilgi alanıma girmedi. Resmi bir yere bir tuvalet giymem gerektiğinde, kendimi tasarımcıların eline teslim ediyorum. Onlar da bir yandan beni bir sinema yıldızı gibi gösterirken, bir yandan da kişiliğimi yansıtmama izin veriyorlar.

* 1970'lerden beri 'ünlü' kültürü nasıl değişti?
Bence günümüzde genç birinin sektörde işi çok zor. Artık geçmişiniz ve özel hayatınız da çok önemli, ki benim yetiştiğim dönemde böyle değildi. Sanırım genç bir anne olsaydım, zorla bebeklerimin fotoğrafını çekmeye çalışan birini öldürebilirdim!

APTAL BİR FİLM İÇİN...
* Sizce günümüzde aktrisler aşırı zayıf değil mi?
Artık dünya çok farklı. Ben her zaman zayıf olmam için üstümde bir baskı hissettim ama bir oyuncu olarak sadece anoreksikleri değil, birbirinden farklı insanları canlandırabilmeyi isterim. Aslında belki de oyuncular, 'Aptal bir film için 15-20 kilo veremem' demediği için zayıflık endüstriside bu kadar normal hale geldi.

* 'Şeytan Marka Giyer'de canlandırdığınız karakter gibi siz de bir 'diva' mısınız?
Hayat, öfke içinde geçmeyecek kadar kısa ve öylesi hiç eğlenceli değil. Herkesin mutlu olduğu bir yerde çalışmak çok daha keyifli bence...

DÜNYA FARKLI OLURDU
* Sizce elinde güç bulundan kadınların stardatları, erkeklerinkinden daha mı farklı?
Eğer kadınlar hayatın içinde daha çok olsaydı, dünyanın daha iyi bir yer olacağını düşenenlerdenim.

* Hayatınız boyunca hiçbir şeyde başarısız oldunuz mu?
Geçtiğimiz salı gecesi olduğumu hissettim. 'Mother Courage and Her Children' adlı oyunumuzun galası vardı. Oyun sırasında bir şarkıyı söylerken yarısında sesim kısıldı, kurbağa gibi ses çıkarmaya başladım. Benim için çok komik ve utanç verici bir durumdu. Tabii seyirciler, 'Tanrım harikaydı!' sözcüğünün aslında nasıl söylenmesi gerektiğini bilmediği için, bu durumdan hiç kimse farketmeden sıyrıldım!