kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

İşte umuda bakan çocuklar

03.04.2009
Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı'nın (TOÇEV) 'Yüzüm Umuttur' isimli projesi için altı fotoğrafçı Doğu'ya gitti. Bennu Gerede, Tamer Yılmaz ve TOÇEV Başkanı Ebru Uygun projeyi Şamdan Plus'a anlattı..
Fotoğraflara bakıp kendimizle yüzleştik
* 'Yaşasın Okulumuz' adlı kampanyanızın beşinci yılı için bir proje gerçekleştiriyorsunuz. Bu projeyi anlatır mısınız?
Biz 81 ilde 81 okul diyerek yola çıkmıştık. Beşinci senenin sonuna geldiğimizde Türkiye genelinde 200 tane okul onarmış olduk. Hayal ettiğimizin de üstüne çıktık. Şimdi de bunu farklı bir proje ile beslemek istedik. Altı ünlü fotoğrafçının Doğu'da çektiği fotoğrafları 22 Nisan'dan 13 Mayıs'a kadar Taksim Meydanı'nda sergileyeceğiz.

HEPSİ FARKLI!
* Peki neden fotoğraf?
Çünkü öyle yerlere gidiyoruz ve öyle güzellikler yakalıyoruz ki, bunları ölümsüzleştirmemiz lazım diye düşündük. İstedik ki, halk caddede yürüyüp çevresine baktığında bizim neler yaptığımızı görsün....

* Fotoğrafçıları neye göre belirlediniz peki?
Tamamen spontane gelişti. Başlarda iki-üç kişiyle yola çıkacaktık. Altı oldu ve şimdi iyi ki altı kişiyle yola çıkmışız diyoruz çünkü herkesin yorumu o kadar farklı ki!

* Kaç fotoğraf sergileyeceksiniz?
Yaklaşık 50'ye yakın fotoğraf sergilenecek. Küçük posterler ile kitap ayraçları satılacak. 2009 sonuna doğru takvim yapmayı planlıyoruz. Ardından da kitap çıkacak. Bunların yanı sıra 14 Mayıs'ta Hilton Convention'da bir gala düzenlenecek. Galada fotoğraflar açık artırma yöntemiyle satılacak. Geliri, okul onarımında kullanılacak.

* Fotoğraflarda istediğiniz duyguyu alabildiniz mi?
Evet. Fotoğraflara baktıkça kendimizle de yüzleştik. Fotoğrafları görünce 'ben ne yapıyormuşum' duygusunu yaşadım. Ayrıca sanatçılar vermek istedikleri duyguyu da güzel anlatmış.
Haberin fotoğrafları