Şu an
4 Nisan 2009 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
4 Nisan 2009, Cumartesi
Haberler
Spor
Günaydın
Ekler
Dosyalar
Servisler
Multimedya
Astroloji
Kültür-Sanat
İşte İnsan
Emlak
Çocuk
Yazarlar
Çizerler
Günaydın
Cuma
Cumartesi
Pazar
Emlak
Buzz
Gurme
Yazarlar
Güncel
Yaşama Dair
Sinema
Gurme
Bitter çikolata en iyi konyakla gider
İyi bir çikolata nasıl olmalı? Hangi içecekle, hangi çikolata yenmeli? Çikolata uzmanı Thierry Muret, Belçika çikolatasının sırrını açıkladı ve çikolatanın nasıl tadılması gerektiği konusunda bilgiler verdi.... Şarabı nasıl tadarsınız? Önce rengine bakar, ardından koklar, sonra bir yudum alır, ...
Yerken dişinize saçma takılmasın!
Osmanlıca hedef, nişan anlamına gelen Urza, İstanbul'un av etleri sunan tek lokantası. Avlanma yasağının sürdüğü bu...
İstanbul mutfak kültürünün Ermenicesi
Türkiye'nin önde gelen gurme yazarlarının ilgisini çektikten sonra ünü her geçen gün artan Hamov, Ermeni-Türk ortak...
Viski yapar gibi sirke yapmak
Sirke, yeme içme kültürümüzün önemli bir parçası. İşkembeden salataya, hatta diyetlerde vazgeçilmezimiz. İşte size...
Gerçek şaraptadır
İçki reyonlarında gezinirken karşılarına çıkan onlarca şarap çeşidinin arasından seçim yapmakta zorlananlar, kimi...
Modernleşirken bira içmek
'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Biraya Dair' sergisi bu topraklardaki bira üretimi ve bira kültürüne ait ilk dönemlerden...
Etoburlara 'steak' şöleni
Dananın sırtından isteyene Dallas, kemiksiz, yumuşak sevenlere New York steak... Tuzla'daki Etçii Steakhouse'un...
Çay iç, kafan rahatlasın
İngiltere'deki Lipton Çay Enstitüsü uzmanlarından Dr. Jane Raycroft, beş-altı yıldır çayın içindeki 'theanine'...
Sosyeteye paça çorbası servisi
İstanbul'un lüks rezidanslarından Bellevue'nün giriş katındaki Coppa Bar & Restaurant'da piyano eşliğinde yemek...
Ocakbaşının iyisi cep yakmaz
28 yıldır aynı aile tarafından işletilen Harbiye'deki Güler Ocakbaşı'nın müdavimleri, kuşaktan kuşağa artıyor. Bu...
Yemek hayatın ortasına oturunca
Prof. Dr. Arman Kırım'ın yakla.ık dört yıldır yazdığı yemek yazılarından olu.an Hayatın Tarif Kitabı, hem pek çok...
Hamsili krep olur mu?
Tarihi bir köşkte hizmet veren Nalia Karadeniz Mutfağı, yemekleriyle müşterilerini bir kaç saatliğine Karadeniz...
Üst kat balık alt kat et lokantası
Küçükyalı sahilindeki Biz Bize Balık lokantasının 'levrek pirzolası' balık meraklılarına lezzetli bir keşif duygusu...
Minik bardaklarda büyük tatlar
Gençliğinden beri leziz yemekleriyle sevdiklerinin gönlünü fetheden Lizet Romi, eşe dosta yaptığı reçellerini ve...
Restoran dükkân doğurdu
Nişantaşı'nda 10 yıldır, ev yemeği arayanların adresi olan Kantin, şimdi de alt katında çeşitli yemeklerin paketle...
Özel yemeklere 'şef masası'
Dükkâna girince gözünüze çarpan büyük ahşap masa, şef masası olarak adlandırılıyor. Özel yemekler için düşünülmüş bu...
Shakespeare bira sever!
Eskişehir'den sonra İstanbul'da da iki şube açan ve 'Shakespeare Pub' adı zor okunduğu için SPR olarak hayatımıza...
Çayın bin bir yüzü
Çikolatalısından portakallısına kadar envai çeşit çay alternatifi sunan bir markanın Afrika'ya özgü bitki çayı bile...
Üniversite bahçesinde gençliğini arayanlara
Bilgi Üniversitesi'nin Silahtarağa'daki kampusunda yeni açılan Tamirane, öğrencilerden çok kendini hâlâ genç...
Hint mutfağı
Safranı, körisi, zerdeçalı ile öne çıkan Hint mutfağı, Londra gibi kozmopolit şehirlerin yeni gözdesi. Geçtiğimiz...
GÜNÜN GELİŞMELERİ
EN ÇOK OKUNANLAR
Canlı ve renkli erkek zamanı
2009 bahar ve yaz koleksiyonları, erkekler için de çok renkli...
Sovyetler Birliği'nden artakalanlar...
Rus sanatçı Bashir Borlakov, sekiz devasa panoramik...
Saray saatleri görücüde
Dolmabahçe Sarayı'nda bulunan 193 saatten 67'si bir sergiyle...
Çikolata uzmanlık ister
Çikolata uzmanı Thierry Muret, çikolata yemenin üç aşamada...
Çocuk odasına ufak dokunuşlar
Çocuk odalarını renklendirmek 'içindeki çocuğu' kaybetmeyen...
Kürtçe yemin erkendi
Telefon sinyalleri kesin noktayı bir saatte verdi
Şark hizmeti!
Arda'yı bırakmam
Tuvaleti bile çelik tanktan
OECD vergi cennetlerini kara Türkiye'yi beyaz listeye aldı
Soysal: Mağdurum hodri meydan!
Nihat'a Reina'dan "Şişte Türk" esprisi
'Kriz bizi teğet geçerken bir sürtünme yapacak'
Malavi ikinci evlatlığı Madonna'ya vermedi
Guantanamo'da 'Araf'ta kalmak
Rüya ülkesinde işsizlik % 8.5'e çıktı
Fener de böyleyse
Yazarlar
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Alışveriş
Ayakkabının cazibesi
Yeni sezon ayakkabıları her zevk, stil ve yaşı tatmin edecek kadar çeşitli. Öyle ki cazibelerine kapılıp, gündüz de ...
Sihirli dans adımları için
Tango, tutkulu aşkların, karşılıksız duyguların ve en çok da hüznün müziğidir. Tango dansını yapan kadın ve erkek de ...
Organik ve doğal ürün alışverişinin Kare As'ı
Sertifikalı organik ya da sertifikasız ama doğal ürünler, her geçen gün daha çok talep görüyor. ...
Cuma
İstanbul Film Festivali
28. Uluslararası İstanbul Film Festivali, yarın başlıyor. 19 Nisan'a kadar devam edecek festivalde pek çok filmin ...
Nil'in şarkıları su yüzüne çıktı
* Nil Kıyısında isimli son albümünü çıkaran Nil Karaibrahimgil, sıradışı kostümleri, eğlenceli canlı performansıyla ...