kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Vahşet Partisi'nde tipik Amerikan yaşamı ve eğlence tarzı ele alınıyor.

Katliama dönüşen gençlik eğlencesi

ATİLLA DORSAY
ATİLLA DORSAY
03.04.2009
Hayli sürprizli bir film. Sağ gösterip sol vuruyor! Tipik bir 'teen slasher-gençlerin art arda kıyıldığı film' gibi başlıyor, ama sonra çok farklı yönlere gidiyor.
Tüm oğlanların bakışlarını çeken ve lise üçte olduğu halde bekaretini inatla koruyan (ABD toplumu için şaşırtıcı şey!) güzel Mandy Lane, hikâyenin tam göbeğinde. Kimselere yüz vermeyen Mandy, zengin bir çocuğun kırların ortasındaki çiftlik evinde hafta sonu partisine çağrılıyor. Gençler yine Amerikan usülü kafayı çekiyor, ilaçlarını kokluyor ve kendilerinden geçiyorlar. Ve sonra kıyım başlıyor. Ama daha sonra.
Hayli şiddet içeren (ve bu nedenle sanırım yaş sınırıyla gösterilecek olan) filmin ilginç sinemasal özellikleri var. Öncelikle, tipik Amerikan bir yaşam ve eğlence tarzı bir kez daha karşımıza geliyor. Ve dünyanın en zengin toplumu adına üzüntü veriyor. Tüm parti ve eğlence sahneleri son derece gerçek duruyor. Öte yandan film, gerçekten güzel biz genç kıza karşı uyanan ve ilkel kavimlerdeki tapınmaya benzeyen bir duyguyu da çok iyi veriyor
Ama daha ilginci sonrasında, filmin kabaca son yarım saatinde... Burada da, iyi gerilimlerde olduğu gibi, aslında her şeyin göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkıyor. Kendi adıma, özellikle finale doğru bir sahneden çok hoşlandım. Bunu söylemek ayıp, biliyorum. Çünkü sahne hemen tümüyle kanın kırmızı rengine boyanmıştı! Ne var ki bana, benim kuşağımı çok etkileyen bir sahneyi, King Vidor başyapıtı Duel in the Sun'da (Kanlı Aşk) Jennifer Jones ve Gregory Peck'in oynadığı çılgın âşıkların dağ başında birbirlerini vurmalarını hatırlattı. Şimdi bunu yazdım ya... Artık filmde, asıl müşterisi olan gençlerin yanı sıra yaşlı başlı insanlar da görürseniz, hiç şaşırmayın!
Demek ki, bu Kanada filmi herşeye karşın görülmeyi hak eden etkileyici bir yapım. Erkekler Amber Heard'ün masum güzelliğini izlerken, kadınlar için de sanırım bir teselli var: Çiftlik kâhyası, eski asker Garth rolünde perdeye gelen TV yıldızı Anson Mount.

VAHŞET PARTİSİ * * *
(All the Boys Love Mandy Lane)/ Yönetmen: Jonathan Levine/ Senaryo: Jacob Forman/ Görüntü: Darren Genet/ Müzik: Mark Schulz/ Oyuncular: Amber Heard, Anson Mount, Whitney Able, Michael Welch, Edwin Hodge, Luke Grimes/ Amerikan filmi.
Haberin fotoğrafları