kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: 6'sını da dışarı koyarım

ANKARA
02.04.2009
Bakanların sözlü olarak istifalarını sunduğu haberine tepki gösteren Erdoğan, "6 bakan, nasıl olur da gizli bir toplantıyı deşifre eder" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, 29 mart yerel seçim sonuçlarının değerlendirildiği gizli kabine toplantısında, bakanların sözlü olarak istifalarını verdiğine ilişkin habere tepki gösterdi. Erdoğan, "6 bakan, nasıl olur da gizli bir toplantıyı size deşifre eder. Bunu deşifre ettiği anda o bakan, bakan olmaktan çıkmıştır. Bana söylesinler, ben 6 bakanın 6'sını da dışarı koyarım" dedi. Erdoğan, kabine revizyona gideceğine ilişkin beklentiler konusunda "Kabinede revizyon her zaman yapılabilir" mesajı verdi.

ÜLKE MENFAATİ
G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için İngiltere'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtlayan Erdoğan, "Bakanların istifalarını sunduğu" yönündeki haberin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Bu başlığı atarken acaba ülkeme faydalı mı, zararlı mı oluyorum. Buna dikkat etmesi gerekir. Kim olursa olsun beni ilgilendirmiyor. Beni ülkemin menfaati ilgilendiriyor. Bakanlar Kurulu toplantısında bir metin oraya alınıyor, tırnak içinde koyuluyor. Benim bakanımın böyle bir açıklaması söz konusu değil. Kaldı ki Bakanlar Kurulu toplantısının o anı tamamen gizli. Burada hiçbir bürokrat arkadaş da bulunmuyor. Sadece bakan arkadaşlar ve müsteşarım. Böyle bir ifade de yok. Şimdi olmayan bir şeyi özel haber olarak gazetenin habercisi veriyor. Gazete de manşetten veriyor. Bunu olumlu hayırlı bir adım olarak görmem. Bunu ülkemin menfaatlerine ters olarak görürüm." Erdoğan, "Sen hangi hakla kalkıp da Bakanlar Kurulu'ndan, 'şu bakan bana söyledi, bu bakan bana söyledi' dersin" sözleriyle de haberin sızmasına tepki gösterdi. Erdoğan şöyle devam etti: "Sana hangi bakan bunu söylemişse gel bunu bana söyle bakalım. Sorduğun zaman '6 bakandan ben bunu teyit ettim' diyorsun. Böyle habercilik olur mu? 6 bakan nasıl olur da gizli bir toplantıyı size deşifre eder. Bunu deşifre ettiği anda o bakan, bakan olmaktan çıkmıştır. Bana bunu söylesinler, ben 6 bakanın 6'sını da dışarı koyarım. Çok ayıptır, çirkindir. Olmayan şeyi varmış gibi göstermek ve bu ülkenin devletine, hükümetine böyle bir yaklaşım sergilemek medyaya yakışmıyor. Bunu özellikle açıklamak durumunda kaldım." Kabinede değişiklikle ilgili soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

'NET SÖYLEDİLER'
"Kabinede revizyon her zaman yapılabilir. Şu anda bir değerlendirme döneminin içindeyim. Kabinede de parti MYK'sında da yapılabilir. Mayıs ayından itibaren il kongreleri başlayacak. Temmuza kadar kongrelerimizi, Eylül, Ekim gibi de büyük kongremizi yapacağız. Bunu illa seçime bağlı olarak göstermek de yanlış olur. Bunu 'şu bakanın performansı düştü, bunun performansı düştü' diye değil, bir bütün içerisinde değerlendirmek gerekebilir. Bu adımların atılması da hiçbir zaman anormal değildir. Benim hiçbir bakan arkadaşımın da bu noktada bir sıkıntısı yok. Hepsi bu noktada samimidir. Böyle bir tasarruf noktasında Genel Başkanlarına, Başbakanlarına karşı da sağ olsunlar hiçbirinin olumsuz bir yaklaşımı söz konusu değildir."