kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İtirazlar devam ediyor, Adana kördüğüm oldu

Sinan AYDIN- Murat KARAMAN
02.04.2009
Iğdır'da Valilik DTP'lilerin ölüler adına oy kullandığı iddiasını soruşturuyor. Adana Seyhan'da yeniden başlayan oy sayımı MHP'nin itirazıyla durdu. Manisa Salihli'de ise 61 bin 507 oy yeniden sayılacak..
Yerel seçimlerin ardından, yurdun çeşitli yerlerinde, resmi olmayan sonuçlara itiraz edildi. Adana ve Manisa'nın Salihli ilçesinde oyların sayımı yeniden yapılırken, Demokratik Toplum Partisi'sinin (DTP), Iğdır'da ölenlerin nüfustan kayıtlarını düşürmeyip, onların kimlikleriyle yakınlarına oy kullandırdığı iddia edildi. AK Parti ve MHP, bu yolla 3 binin üzerinde oy kullanıldığı iddiasıyla itiraz etti. Iğdır Valiliği, 'Vatandaşın iradesini ortaya çıkarmasını engellemek' suçundan soruşturma başlattı. Seçimde DTP 12 bin 941 oy, AK parti 9 bin 975 oy, MHP ise 8 bin 845 oy almıştı. Adana'da, AK Parti, CHP ve MHP'nin Seyhan 4. Bölge İlçe Seçim Kurulu'na verdiği itiraz dilekçesi üzerine 415 sandıktaki Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe ve belediye meclisi üyeliği oylarının sayımına dün yeniden başlandı. Parti görevlilerinin de gözlemci olarak bulunduğu Adliye binasında İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hamdi Bozkurtlar'ın gözetiminde oylar tek tek sayılıp, seçim günü hazırlanan tutanaklarla karşılaştırılmaya başlandı. Ancak MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut dün akşam saatlerinde partisinin girişimiyle, Seyhan 4. Bölge İlçe Seçim kurulunda 120 bin oyun yeniden sayımının İl Seçim Kurulunca durdurulduğunu bildirdi. Bölgede kullanılan oyların bilgisayar tutanaklarıyla sandık tutanakları karşılaştırılacak.

YENİDEN SEÇİM
CHP'li yetkililer itirazın Büyükşehir, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Karaisalı ilçesini kapsadığını açıkladı. Seyhan dışındaki 4 ayrı seçim kurulunda ise itirazların incelenmesine devam ediliyor. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda AK Parti'ye 31 bin 708, MHP'ye 25 bin 60, CHP'ye 22 bin 966, Seyhan Belediye Başkanlığı seçiminde ise AK Parti'ye 30 bin 809, CHP'ye 22 bin 672 ve MHP'ye 22 bin 656 oy çıkmıştı. Muğla'nın Fethiye, Çorum'un Mecitözü ve Sakarya'nın Karasu ilçesi Kurudere beldesinde seçim kurulları, seçimlerin iptal edilerek yenilenmesine karar verdi. CHP ve MHP'nin itirazları üzerine de Manisa'nın Salihli ilçesinde 61 bin 507 oy yeniden sayılacak. Kocaeli'nde CHP ve MHP, İzmit belediye başkanlığı, AK Parti ise İzmit belediye meclis üyeliği seçim sonuçlarına itiraz etti. Bursa'nın Orhangazi, Ankara'nın Mamak, Balıkesir'in Erdek, Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belkıs Beldesi'nde seçim sonuçlara itiraz edildi.