kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Genç olmak ödüllendiriliyor

29.03.2009
50 yıldır 6 milyon gencin katıldığı 'Uluslararası Gençlik Ödülü', bu yıl Türkiye'de de düzenleniyor. Yarışmaya 14-25 arası gençler katılıyor. Amaç ise kendi koyduğu hedefe başarıyla ulaşmak..
Dünyadaki tarihçesi 50 yıl öncesine dayanan, bugüne kadar 100 ülkede 6 milyonu aşkın gencin katıldığı ve 'genç olmayı ödüllendiren' tek program Uluslararası Gençlik Ödülü, Türkiye'de Gençlik Ödülü Derneği'yle hayat buluyor. 14-25 yaş aralığındaki isteyen her gencin katılabildiği Uluslararası Gençlik Ödülü, gençlere; kendini keşfetme, yaşadığı topluma katkıda bulunma, bir dizi yaşam beceresi kazanma ve herşeyden önemlisi de eğlenme olanağı sunuyor.

Kendiyle yarışıyor
Üç kategori ve dört bölüm formatında uygulanan programa katılan gençler, başarmaya olan inançlarını sorgulayarak yalnızca kendileri ile yarışıyor. Altın, gümüş ve bronz kategorilerinden herhangi birine ya da tamamına katılan gençler hedeflerini kendileri belirleyerek, gelişimlerini de kendileri kayıt altına alıyor. Bu şekliyle dünyanın farklı bölgelerindeki gençler, programı kendisine göre uyarlayabiliyor.

Sertifika veriliyor
Ödülü almaya hak kazanmak için katılımcıların dört bölümde belirli bir süre boyunca düzenli olarak faaliyet göstermesi gerekiyor. 'Toplum Hizmeti', 'Macera ve Keşif', 'Beceri Geliştirme' ve 'Fiziksel Gelişim' alanlarında düzenli olarak faaliyet göstermek zorunda olan katılımcılar ayrıca, 'Altın Kategori' için de 'Toplumsal Uyum Projesi'nde yer almak zorundalar. Katılımcı gençlere programlarını tamamladıkları takdirde hak kazandıkları ödülün yanı sıra uluslararası geçerliliği olan bir de sertifika veriliyor. Detaylı bilgi için: www.ugo.org.tr