kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

İlhan Selçuk'un endişesi

* 2 Nisan 2003'te, Şener Eruygur ile görüşmesinde, Mustafa Balbay, ona, "Sizi Güven Erkaya'ya benzetiyorlar" diyor. (28 Şubat'ta başı çeken Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya) Bu benzetme Şener Eruygur'un hoşuna gidiyor.
* 25 Nisan 2003'te, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Aslan Güner ile konuşma. Balbay, "Geri adım atar mısınız?" diye soruyor. Güner, "Hayır. Atatürk'ün kurduğu bu rejimi korumak bizim görevimizdir" cevabını veriyor.
* Gene aynı tarihlerde, Mehmet İlhan isimli üst düzey bir askerle görüşüyor Balbay. Mehmet İlhan, ona, "Her şey planlandığı gibi. 30-60 gün içinde ilk hareket. Sizin tahmininizden de öte; çok öte. BİRin yanı sıra 59'un da gitmesi gerek" diyor.(BİR, Hilmi Özkök; 59 ise, Tayyip Erdoğan'ın kurduğu 59. hükûmet.)
* Mustafa Balbay'ın 23 Mayıs 2003'te "Genç subaylar tedirgin" yazısını yazması üzerine, 24 Mayıs 2003'te, emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Atilla Ateş, Balbay'ı arıyor ve "Görevini yaptın" diye tebrik ediyor. Balbay ona, "Sizler emekli olup, elbiseyi çıkarırsınız ama beyniniz emekli olmaz. Gereğini yapıyor musunuz?" sorusunu soruyor. Atilla Ateş de, "Gereği yapılıyordur. Herkes böyle gitmeyeceğini görmekte" cevabını veriyor. 31 Mayıs'ta da, Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, "Görevinizi yaptınız, evet rahatsızız" diye onu arıyor ve tebrik ediyor.
* 16 Ocak 2004... İlhan Selçuk ile Şener Eruygur'un konuşması.
İlhan Selçuk: "Biz sizinleyiz. Ama sizi bölünmüş göstermek isteyenler var. Bu çok önemli. Ben çok şey yaşadım. 9-11 yaşadık. Öyle bir şey olmasın isterim. Bir kez daha biz yenilen tarafta olursak, hiç istemiyorum. Bundan korkuyorum."
Şener Eruygur: Korkunuzu anlıyorum. Endişeniz olmasın. Ona dikkat ediyoruz.
İlhan Selçuk: Burada uluslararası dengeler çok önemli. ABD ne yapar?
* Bütün çabalarına rağmen, darbe gerçekleşmeyince, Mustafa Balbay, Şener Eruygur ve İlhan Selçuk uğradıkları hayal kırıklığını paylaşıyorlar (19 Nisan 2004):
- Biz artık yaralı bir kuşuz.
- Bir şey denedik, olmadı; belki hayal gördük.
- Toplum bizim düşündüğümüz noktada değil.
- Yine de yapılabilir, ona bakmak gerekir.
- İnsan çok üzülüyor, bunca çaba harcadık bir şey yapamadık.
- Yine de ateşi söndürmemek gerekir.
- Görev süremiz içinde bir şeyler yapalım dedik, olmadı.
* İlhan Selçuk'la Mustafa Balbay'ın aralarında bir konuşma var ki bence çok önemli. Balbay, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ni açıklamış, bunun üzerine o tarihte Genelkurmay 2. Başkanı olan İlker Başbuğ, İlhan Selçuk'la tek başına görüşmek istemiş. O görüşmede, Başbuğ, Selçuk'a şöyle diyor: "Balbay anlaşmayı bozdu, kırıldık, çok üzüldük. Kimi arkadaşlar 'Biz çekilelim' dediler." Ertesi gün, İlhan Selçuk ile Mustafa Balbay bu konuşmayı birlikte değerlendiriyor. Selçuk, Balbay'a şöyle diyor: "Ürktüm... Değişik bir şey var. Bunlar kendi içlerinde farklı düşüncelere sahip. Böyle olur. Geçmişte Faruk Gürler, Muhsin Batur... Gürler, birden öbür tarafa geçti. Bunlar böyle olur, aman dikkat... Senin yaptıklarından ben haberim olmadığını söyledim. Onlar da aramızda ikilik var diye sevinmiştir."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın