kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahçeli: Kriz teğet değil, delip de geçti

Uğur BECERİKLİ - Fatih BALTACI / SABAH
23.03.2009
Diğer partiler İstanbul'dayken Adana'da miting düzenleyen MHP lideri Bahçeli, "Burada toplanan kalabalık seçimin sonucunu belirledi" dedi..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Adana mitinginde Başbakan Tayyip Erdoğan'ı krizi iyi yönetememekle suçlayarak, "Başbakan 57. hükümetin borçlarını ödediğini söylüyor. Madem borç ödeyecek durumdaydınız da 2005 yılında IMF'den neden 13 milyar dolar borç aldınız? Bunun hesabını verin" dedi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak ile yaklaşık 35 bin kişiye seslenen Bahçeli, bu kalabalığın seçimin sonucunu da belirlemiş olduğunu söyledi. Bahçeli Başbakan'ı şu sözlerle eleştirdi: "Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkede işsizlik süreklilik arz ederse sosyal patlamaya neden olacak. İşsiz sayısı 5 milyonu geçmişken Başbakan 'kriz bizi teğet geçti' diyor. Kriz ancak başbakanın yandaşları ve hanedanının olduğu yerlerde teğet geçiyor. Halkın olduğu yerlerde kriz yürekleri delip geçiyor" dedi.

'NEDEN BORÇ ALDINIZ?'
MHP'nin koalisyon ortağı olduğu 57. Hükümet döneminde IMF ile yapılan stand-by anlaşmalarından 17.'sinin yapıldığını hatırlatan Bahçeli, "Bu anlaşma ile Türkiye'deki banka, finans ve reel sektörün sıkıntılarının aşılması için gerekli olan 28.5 milyar dolar kredi sağlanmıştır. Başbakan bu kredinin yarısını kendilerinin ödediğini söylüyor. Madem borç ödeyecek durumdaydınız da 2005 yılında IMF'den neden 13 milyar dolar borç aldınız? Önce bunun hesabını verin" diye konuştu. Adana mitinginde 'Anamı aldım, bacımı aldım, yedi sülalemle yüreğimle geldim', 'Ampulü analar söndürecek', 'Analar Tayyip'i sandığa gömecek', 'Bana güvenme RTE' yazılı dövizler dikkat çekti.