kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
KAZLIÇEŞME SAAT: 12.00

"Çarkıfelek'i geçeceksin asıl şov pazar akşamı"

23.03.2009
Erdoğan, Kazlıçeşme'de Baykal'a "Çarkıfelek'i, Televole'yi geç" şeklinde seslenirken "Asıl şovu millet pazar günü yapacak. Davet edelim, o şovu muhakkak seyret" dedi..
Yerel seçimlere bir hafta kala Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 55. mitingini Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda yaptı. 29 Mart'ta millet iradesinin yeniden tecelli edeceğini ve demokrasinin çok daha güçleneceğini belirten Erdoğan, "İstanbul büyüklüğünü o gün de konuşturacak ve AK Parti ile yola devam diyecek" dedi. Konuşmasında sık sık CHP lideri Baykal'a yüklenen Erdoğan, Baykal'a Nasrettin Hoca fıkrasıyla yanıt verdi. "Halep oradaysa arşın burada" fıkrasını anlatan Erdoğan, "Az önce birileri Çağlayan'da idi. Aman yarabbim ne palavralar. Sayın Baykal senin Halep'in Çağlayan ise arşın burası, Zeytinburnu, Kazlıçeşme meydanı. Metrekare ölçüp biçmeyi bilmiyorsan öğreniver. Çağlayan meydanı ne kadar Kazlıçeşme meydanı ne kadar bunu da kılavuzların söylesinler" dedi. Erdoğan "Ergenekon'un avukatlığını yapıyorsun. Bunlar bir üçlü oldular. CHP, MHP ve yandaş medya. Sayın Baykal çarkıfeleği geç, televoleyi geç, asıl şovu pazar günü milletim yapacak" diye konuştu.

'YAŞIN 70 OLMUŞ'
Baykal'ın idealinde hiçbir zaman iktidar olmak olmadığını öne süren Erdoğan, "Kılavuzu karga olanın durumu bu. Değiştir bu kılavuzu değiştir. Sana da yazık oluyor. Üzülüyorum. Yaşın 70 olmuş. Yazıktır'' dedi. Baykal'ın daha maça çıkarken mağlubiyeti kabul ettiğini belirten Erdoğan, "Bir futbol takımı mağlup olmak için maça çıkar mı? Kabul edemediği veya hesaplayamadığı tek şey var; 5 mi yiyeceğim, 6 mı yiyeceğim, 7 mi yiyeceğim? Bunun hesabını yapamıyor, sıkıntı burada. Bize 'yüzde 52' dedin. Tamam, teşekkür ediyoruz, iyi güzel. Ama sen ne alacaksın? Mağlubiyeti zaten baştan kabul etmiş. Bu muhalefete can kurban'' diye konuştu. CHP lideri Baykal ve MHP lideri Bahçeli'nin iktidarda olduğu dönemlerde ölülerin bile rehin alındığını söyleyen Erdoğan, geçirdiği trafik kazasıyla ilgili anısını şöyle anlattı: "Trafik kazası geçirdim, hastaneye getirdiler, komadayım. Sordukları soru şu, SSK'lı mısın Emekli Sandığı'ndan mısın? Yahu kan revan içindeyim, gidiyorum. Yahu bir müdahale yap. Üç arkadaş koydular bir minibüse bir hastaneye gittik. Sigortalı olduğum için biz bakamayız dediler. SSK Hastanesi'ne götürün dediler. 1.5 saat böyle geçti. Bu iktidarlara hesap soruldu ve AK Parti iktidara geldi." Erdoğan daha sonra Edirne'ye giderek Selimiye Meydanı'nda halka hitap etti. Mitingte şüpheli görülerek gözaltına alınan 9 kişi güvenlik soruşturuması sonrası serbest bırakıldı.

Hasan AY - Recai KÖMÜR - Mesut ER Erdoğan YAPIK - Zeynel YAMAN