kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ampul gecikti, işsizlik arttı

23.03.2009
Çağlayan'da İstanbullular'a seslenen CHP lideri Baykal, Erdoğan'ı kastederek "Bunun ampulü niye böyle geç yanıyor. Bunun ampulü yanıncaya kadar Türkiye'de yüz binlerce insan işini kaybetti" dedi..
Ana muhalefet partisi CHP dün Çağlayan Meydanı'nda Genel Başkan Deniz Baykal ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla miting düzenledi. Yaşanan miting alanı tartışmalarına gönderme yapan Baykal, "Koca İstanbul'da miting yapacak doğru dürüst meydan yok. Kazlıçeşme'ye başvurduk, dediler ki '2 miting yapılmaz'. Peki şimdi Çağlayan'da, 3 miting yapılıyor da Kazlıçeşme'de niye yapılmıyor?'' dedi. Türkiye'nin her kentinin ayrı bir güzelliği, anlamı ve önemi olmasına rağmen İstanbul'un bambaşka olduğunu ifade eden Baykal, "İstanbul bir dünya kentidir. Haritada bir nokta değildir. İstanbul bir tarihtir, kültürdür, medeniyettir'' şeklinde konuştu.

"İZMİR'İ ATATÜRK ALDI"
Başbakan'ın "İşsizlikle ilgili çare söyle uygulamazsam siyasi hayatımı bitiririm" sözlerine atıfta bulunan kendisinin de Erdoğan'ın ağzının payını verdiğini belirten CHP lideri Deniz Baykal, "Kendisine bir hatırlatma yaptım 'iktidar olmak ayrı, adam olmak ayrı'. İki hafta sonra bizim önerdiğimiz 7 maddeden ikisini yürürlüğe koydu. Aradan o kadar zaman geçmişti. 7 ay sonra mı aklına geldi. Bunun ampulü niye böyle geç yanıyor. Bunun ampulü yanıncaya kadar Türkiye'de yüz binlerce insan işini kaybetti" şeklinde konuştu. CHP lideri, İstanbul'dan sonra "CHP'nin kalesi" olarak nitelendirilen İzmir'e geçti. Gündoğrdu Meydanı'nda konuşan Baykal İzmir ve Türkiye'ye sahip çıkmak için İzmir'e geldiklerini belirterek, "İzmir'i alan zaten 1922 yılında almış, İzmir'i Mustafa Kemal almış. İzmir'in bir tane sahibi var. İzmir'in sahibi Mustafa Kemal Atatürk ve İzmir halkı. İzmir'i almaya para yetmez. İzmir'i almaya kömür yetmez, poşet yetmez, buzdolabı yetmez, çamaşır makinesi yetmez, koltuk, kanepe yetmez. İzmir'i şantajla, tehditle, korkutmayla alamazsın. 'Hizmet vermem' diye alamazsın'' dedi. Öte yandan Baykal, "Partisi ve halk onu APS ile gönderecek" diyen Aydın Valisi Mustafa Malay'ın görevden alınması için hükümete iki günlük süre verdi. Baykal, "Dilerim bu iki gün içinde vali hakkında hükümet gereğini yapar. Eğer yapmazsa sorumluluk benden gitti." dedi.

Erhan ÖZTÜRK - Ferit ZENGİN - Kadir KEMALOĞLU - Nuray KAYA