kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yağmur başlayınca ben de bir yağmurluk kapıp, vatandaşlar gibi 'sarardım'.

Devremülk meydanlar

SAVAŞ AY
23.03.2009
Kazlıçeşme-Gaziosmanpaşa-Çağlayan... Yeni bir minibüs güzergâhı hattı değil bu dediğim. Bunlar, 5 ayrı partinin İstanbul'da yapacağı mitinglerin mıntıkaları. Git izle, gözle, yaz dediler. İzlerim yazarım, o kolay da gitmek biraz müşkül. Allah'tan doğma büyüme İstanbul çocuğuyum. Alternatif rotlar, ara sokaklar, kestirme çıkışları filan hep bilirim. İlk durağım Çağlayan... CHP burada. İlk bakışta façasından "Ahan da tam CHP'li" diyeceğimiz kemik tipler dışında eşikteki beşikteki, kızı, kızanı, oyun bozanı da toplaşmış Çağlayan'a. Seyyar satıcı güruhu gayetle mebzul. Bayrakçı, flamacı, 6 ok çizili pankartçı, köfteci, pideci, bozacı, sahlepçi, gazozcu, çaycı, sucu, sucukçu ve dahi mumbarcı yerini almış vaziyette.

GİDENLER VE GELENLER
Oradan ayrılıp Kazlıçeşme tarafına seğirtiyorum. Ben şimdi "Bu Kazlıçeşmeye nereden gireyim?" diyorum, Abdi İpekçi'nin ordan bükülüyorum. Anaaa!.. Bir set kurulmuş ki geçmek mümkünsüz. Polis, bekçi, özel güvenlikçi "yassah" diyor başka da demiyor.

YOLUMU BULAYIM
Eski deri fabrikalarının oradan sarkacakken orayı da iş makineleriyle kesip iptal etmişler aneeeey... Balıklı Rum'la Göğüs Hastanesi arasında küçümen bir sotalık var, oradan giriyorum ohhhh... Tam o sırada anonsu duyuyorum. Tayyip Bey de avdet etmiş alana. Kimsenin beni görecek, soruma yanıt verecek hali yok. Yağmur fena yağıyor arada bir. Şükür ki sarı muşambalardan yağmurluklar dağılıyor binlerce. Ortam papatya tarlası kıvamına erişiyor bak.