kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 23.03.2009 07:18
Güncelleme : 23.03.2009 21:38
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz, (Adana, K.Maraş, Hatay, Osmaniye) Doğu Karadeniz (Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt), Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari), Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Ordu, Tokat, Sivas,Kayseri,Yozgat ve Niğde çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bütün bölgelerimizde 3 ila 5 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu'dan (Poyraz) hafif arasıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olarak esecek.

BAŞKENTTE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Başkentin özellikle yüksek semtlerinde kar yağışı etkili oldu. Başkentte etkili olan yağmur, akşam saatlerinde kara dönüştü.

Kar yağışı özellikle Dikmen, Oran gibi şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kar yağışının trafiği etkileme ihtimaline karşı Ankara Büyükşehir Belediyesi, tuzlama ve kürüme araçlarını belli noktalarda hazır bekletti. Kar yağışının mesai çıkışına rastlaması trafiği de olumsuz etkiledi.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Doğu Akdeniz, (Adana, K.Maraş, Hatay, Osmaniye) Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari), Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Ordu, Tokat, Sivas,Kayseri,Yozgat ve Niğde çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah saatlerinde Doğu Anadolu bölgesinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR: Rüzgarın; Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, soba ve baca zehirlenmeleri, çatı uçması v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) ile sabah saatlerinde Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı,akşam saatlerinden itibaren kıyı Ege, yarın (Salı) kıyı ve güney Ege parçalı bulutlu geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde İç Ege'de (Kütahya, Afyon ve Uşak) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı, yarın (Salı) parçalı bulutlu geçecek. Yağışlar; sağanak ve gökgürültülü sağanak, sabah saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Doğu Akdeniz (Adana, K.Maraş,Osmaniye, Hatay) ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Sivas,Kayseri,Yozgat ve Niğde çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; doğusunda güney ve güneybatıdan (Lodos) kuvvetli olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur,iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek.Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.Yağışların;Doğu Karadeniz bölgesinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. Yağışların bölgenin batısında (Erzurum, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatıdan (Lodos) kuvvetli olarak esecek. Sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.Rüzgar; güney ve güneybatıdan (Lodos) kuvvetli olarak esecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...