kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Avrupa ile aynı anda Türkiye'de

AA
Giriş Saati : 20.03.2009 13:49
Güncelleme : 20.03.2009 17:19
GM Opel Insignia'nın, station vagon tipinin Avrupa ile aynı anda Türkiye pazarına sunulacağı bildirildi. ..
Avrupa'da otomobil otoriteleri ve otomotiv yazarlarından oluşan jüri tarafından 2009 yılı ''Car of Year- Yılın Otomobili'' ödülü verilen GM Opel Insignia'nın, station vagon tipinin Avrupa ile aynı anda Türkiye pazarına sunulacağı bildirildi.

Yeni modelin tanıtım toplantısında konuşan Opel Ürün Geliştirme Direktörü Jim Federico, Insignia'nın kendi segmentinde en çok satan araç olduğuna dikkati çekerek, yeni ürünle bu satış rakamlarının artacağını söyledi.
Federico, Türkiye'de vagon tipi araçların kullanımının yüzde 1 civarında olduğuna dikkati çekerek, Türkiye pazarında düşük yüzdeyi bu ürünle yükseltmeyi de amaçladıklarını ifade etti.

Opel Dizel Mühendisi Christof Howold da Opel Insignia Sports Tourer'in motorlarının çevreci bir duyarlılıkla, birinci kalitede sportif bir karoser içinde sarmalanan lider bir teknolojiyle üretildiğini belirtti.

Insignia Avrupa Pazarlama Müdürü Bill Mott ise vagon tipi araçların gelişiminden bahsederek ''1953'te CaraVan, 1970'te Voyage, 1989'da Wagon (Omega) olan model, 2009'da Sports Tourer olarak serisine devam ediyor'' dedi.

Yeni modelin birçok hareketli aksamının uçakların aksam hareketlerinden örnek alınarak dizayn edildiğini kaydeden Mott, özellikle ailelerin rahat etmesi için her türlü konforun düşünüldüğünü, dinamik görünümlü ve yer boşluğu sağlayan iç mekan ve geniş bagaj bölmesinin kullanıcılar tarafından çok beğenileceğini söyledi.

Bu arada, 1,6 Turbo 180hp modelinin haziran ayında Türkiye pazarına geleceği, ayrıca Insignia Sports Tourer'in sadece Cosmo modelinin (full aksesuara sahip) Türkiye'ye getirileceği öğrenildi.

Insignia Sports Tourer'in 2009 yılı sonuna kadar haziran ayında deklare edilen fiyattan satılacağı belirtilirken, deklare edilen fiyatın sadece vergisel düzenlemelere yönelik değişikliklerden etkileneceği kaydedildi.
Ayrıca, siparişi alınan ilk Insignia Sports Tourer'in iki ay içinde sahibine teslim edileceği bildirildi.

INSIGNIA SPORTS TOURER

Vagon tipi olması dolayısıyla geniş iç ve bagaj hacmine sahip olduğu gözlenen Insignia Sports Tourer'in, sürüş performansından ödün vermeden düşük karbon, çevre dostu bir sürüş sunduğu bildirildi.
Standart ayara ek olarak konfor yönelimli ''Tour'' ya da sportif kullanıma yönelik ''Sport'' sürüş modu arasında tercih yapılabilen araçta, sürücünün rotadan çıkması halinde uyarı veren ''Opel Eye Kamera'' özelliği de bulunuyor.