kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

Bodrum'u kim kurtaracak?

Turizm bölgelerinde yapılacak yerel seçimler sadece o bölgelerde oturanları değil bu ülkede yaşayan herkesi ilgilendiriyor.
Alın Bodrum'u...
Türkiye'nin gözbebeği bu turizm merkezinde kışın 100 bin olan nüfus yazın 500 bine çıkıyor. Sorunları da o oranda artıyor.
Yoğun yapılaşma, çevre kirliliği bu turizm merkezini tehdit ediyor. Arıtma sistemi yok. Çöpler vahşi depolanıyor. Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum'u şimdi bu hallerde...
Peki, Bodrum'u bu "geri kalmışlık" tan kurtarmak mümkün değil mi?
Şu sıralarda Bodrum'da da yoğun bir seçim kampanyası sürüyor. Sorunun cevabını da Demokrat Parti'nin iddialı belediye başkanı adayı Mehmet Kocadon veriyor.
"Elbette mümkün. Yerel irade ortaya konulursa bütün sorunlar halledilir. Bugün Bodrum'un 5 bin yıllık tarihi kimliği tehdit altında. Buna bir 'Dur' dememiz lazım. Ben bunlara 'Dur' demek için geliyorum."
Kocadon iddialı...
Ortakent Belediye Başkanı olan Mehmet Kocadon, burada yaptıklarını ve iddiasını Bodrum'a taşımak istiyor.
Bodrum'un kendi ekonomik krizine de değinen Kocadon şöyle diyor:
"Esnaf 60 gün çalışıp 300 gün geçinme derdinde. Bunu değiştirmek zorundayız. Yeniden Bodrum'u dünyanın merak edeceği bir turizm merkezi yapmalıyız. Kış turizmini canlandırmak, aktiviteler getirmek zorundayız. İnsanlar artık aklını Bodrum'da bırakıp gitmiyor, kaçıyorlar."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın