kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye, geleceği 'hidroelektrik santral' projelerinde görüyor"

17.03.2009
İstanbul'da gerçekleştirilen 'Dünya Su Forumu', dış basında da geniş yer buldu. Amerikan UPI haber ajansı muhabiri John C. K. Daly, yazdığı makalede forumun başarısının yalnızca İstanbul'un ev sahipliğiyle Türkiye'nin prestijinin artmasına değil, kaynak kullanımı ve yönetimi ile ilgili bir çok projenin gerçekleşmesinde yabancı yatırımcı bulunmasına da olanak sağlayacağını vurguladı.
Daly şunları söyledi:

KÖPRÜLERİ KURMAK İÇİN FIRSAT
"Türkiye'nin ekonomik gelişiminin kilit noktalarından biri de hidroelektrik santrallerinin yapım projeleri. Özellikle GAP projesinin ekonominin yanısıra, doğu bölgesini PKK gibi terör akımlarından kurtarmak için politik bir önemi de var.
Komşularının eleştirilerine rağmen Türkiye geleceğini, hidroelektrik santrali projelerinin yapımında görüyor."
- Fransız AFP haber ajansı "Küresel kriz su yatırımlarına yardımcı olabilir" başlığını attığı haberinde, önümüzdeki yıllarda su konusunda yapılan tüm yatırımların ciddi kazanımlar getirebileceği vurgusunu yaptı.
- Çin'in Xinhua haber ajansı ise Dünya Su Forumu'na katılan dünya ülkeleri temsilcilerinin suyun komşu ülkelerle işbirliği içinde ortak kullanımı ile dünyanın daha yaşanabilir bir yer haline geleceği konusunda ortak bir konsensüse varıldığını belirtti.
Ajans, İstanbul'da yapılan Dünya Su Forumu'nun köprüleri kurmak için önemli bir fırsat niteliği taşıdığını da vurgulandı.
- Ghana Brodcasting Cooperation ise Su Forumu ile ilgili haberinde "Bu buluşma ülkeler arasında su paylaşımı konusundaki ayrılıkların giderilmesi ve bilgi alışverişi açısından çok önemli" yorumuna yer verdi.
- Hindistan'ın NDTV kanalı ise forumla ilgili yayınladığı haberinde, halkın protestolarına ağırlıklı olarak yer verdi.