kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz turu

17.03.2009
Paket dolandırıcılığı teşvik etti
ABD Hükümeti'nin 787 milyar dolarlık teşvik paketi ile birlikte internet üzerinde dolandırıcılık olaylarının da arttığı bildirildi. Federal Ticaret Komisyonu, internet üzerinde casus yazılım programlarının dolaştığını ve hükümet tarafından açıklanan yardım paketinden yararlanmak isteyenlere değişik yollardan ulaşılarak, insanların kişisel bilgilerinin çalındığını belirtti. Son haftalarda dolandırıcılık şikâyetinde artış olduğunu belirten yetkililer, hükümetin resmi kurumlarının web sayfalarının kopyalandığını söyledi.

ABD Madoff'un mallarına el koyacak

ABD federal savcıları 50 milyar dolarlık yolsuzlukla suçlanan Bernard Madoff'un Manhattan'daki evi başta olmak üzere, arabaları ve yatlarının da bulunduğu birçok mal varlığına ve değerli eşyalarına el koyacak. Varlıklardan elde edilecek gelirin 100 milyon doları aşması bekleniyor. Madoff'un Florida, New York ve Fransa'da bulunan evlerinin değerinin 22 milyon dolar civarı olduğu, banka hesabında 17 milyon dolar bulunduğu ve 45 milyon dolar değerinde tahvil ve senetlerinin bulunduğu bildirildi.

Stanford'un başı maliye ile dertte

ABD hükümeti, 8 milyar dolarlık dolandırıcılıkla suçlanan Allen Stanford'un faiz ve cezalarla 227 milyon doları bulan vergi borcunun peşine düştü. Milli Gelirler Müdürlüğü Vergi Bürosu, Dallas Federal Hâkimi ile bağlantıya geçerek Stanford ve eşinin 1999-2003 yılları arasında 227 milyon dolarlık ödenmemiş federal vergi borcu olduğunun tespit edildiğini, konunun incelenmesini istedi.

BOJ bankalardan teminatlı kredi alacak
Japonya Merkez Bankası (BOJ) kredi piyasasındaki sıkışıklığı gidermek ve resesyonun etkilerini silmek üzere bankalardan teminatlı krediler satın alacağını açıkladı. Banka istisnai tedbir adı altında, 1 trilyon yene kadar (10 milyar dolar) çıkacak bir satın alma işlemi gerçekleştirebilir. Hükümet, banka sermayesine destek olma amacıyla geçtiğimiz Aralık ayında 12 trilyon yen (122 milyar dolar) değerinde tercihli hisse senedi satın alarak işe başlamıştı.

S&P, Hırvatistan'ın notunu düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poors (S&P) Hırvatistan'ın yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notunu BBB2 seviyesinden BBB/A-3 seviyesine indirdi. BBB/A-3 olan yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu ise teyit etti. S&P, görünümü ise değiştirmeyerek 'negatif' olarak bıraktı. S&P not indiriminin, şiddetini artıran dış baskılar nedeniyle Hırvatistan'ın ekonomi politikası seçeneklerinin azaldığı görüşünü yansıttığını bildirdi.