kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Şişmanız, çalışamıyoruz"

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 18.03.2009 12:41
Güncelleme : 18.03.2009 19:04
Yeni Haber
53 yaşındaki baba, 57 yaşındaki anne ve biri 21 diğeri 19 yaşındaki 2 kız çocuktan oluşan 4 kişilik bir aile... Her biri 100 kilonun üzerinde, toplamda 527,050 gram (83 stone) geliyorlar.

Hayatlarında hiç diyet yapmayı denemeyen bu ailede en az 11 yıldır tek bir kişi bile çalışmıyor. Bahaneleri ise hazır " Çalışamayacak kadar şişmanız..."

Nasıl mı geçiniyorlar?

Vergilerini ödeyenlerin vergilerinden onlar için yıllık 22 bin sterlin ödeme ayrılıyor. Oysa ki İngiltere'de yaşayan Chawner ailesi bu sosyal yardımın sofrayı bile donatmaya ucu ucuna yetmesinden şikayetçi, tek dertleri ise "acaba bugün ne yesek?"

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre, Chawner ailesi, çalışmadan yaşıyor, şişmanladıkça şişmanlıyor. Bundan sonrası için de çalışmaya niyetleri yok. 19 yaşındaki Emma ve ablası Samantha (21) da aynen baba Philip ve anne Audrey gibi bir iş bulup çalışmayı hiç düşünmüyor.

11 yıldır çalışmayan anne ile baba kendilerine bağlanan yıllık 22 bin sterlinlik sosyal yardımın yetersizliğinden şikayetçi. Anne Audrey "Ailemizde şişmanlık çok yaygın. Şişman olmak bizim suçumuz değil. Devlet bize yardım etmek zorunda. Ama yardım yetersiz. Yiyeceğimizi zor karşılıyor" diyor.

"Hiç diyet yaptınız mı?" sorusuna ise aileden hiç kimse cevap veremiyor.

Aile bireylerinin gün boyunca yaptıkları tek şey, televizyon izlemek. Chawner ailesinin günlük kalori tüketimi ise normal insanların kalori tüketimini çok aşıyor. Sofralarından etli yemekler hiç eksik olmuyor ve gün boyunca cips ve çikolata atıştırıyorlar.

İngiliz gazetelerinde geniş yer bulan bu ailenin durumu, okuyucuların sinirlerini bozdu. Pek çok okuyucu bu aileye devlet yardımının sürdürülmesine tepkisini yorumlarıyla ortaya koydu.

Aileye sosyal yardım miktarı her yıl otomatik olarak artırılıyor.