kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Güney Tayland'da 2 okula saldırı

Giriş Saati : 15.03.2009 12:41
Güncelleme : 15.03.2009 19:15
Yeni Haber
Güney Tayland'ın Pattani ilinde bir grup saldırgan 2 okulu ateşe verdi. ..
Saldırganlar 2 okulu ateşe verdikten sonra olay yerinden kaçmayı başarırken, olayda can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Pattani'de Thakumchum Okulu'nda yaşanan ilk olayın gece okul çevresine gelerek durumu kontrol ettikten sonra okulu ateşe veren saldırganlar tarafından gerçekleştirildiği düşünülürken, yangını 1 saat içerisinde kontrol altına alan yetkililer, tüm eğitim malzemelerinin yandığını ve okulun eğitim verilemez hale geldiğini açıkladı.

Bang Tun Okulu'nda meydana gelen diğer olayın ise güvenlik önlemlerine rağmen gece geç saatte okula gelen yaklaşık 20 kadar saldırgan tarafından düzenlendiği tahmin ediliyor.

Okulun güvenlik görevlilerine zarar vermeyen saldırganların, okul duvarlarına tırmanıp camları kırdığı ve okulun içine molotof kokteylleri attığı ifade edildi. Saldırı sırasında sprey boya ile okulun duvarına "askerler dışarı" yazan saldırganlar olay yerinden uzaklaşırken, okulun tamamen yandığı ve eğitim verilemez hale geldiği açıklandı. Okulun öğrencilerinden Anita Doryee, "Namaz odası yanmış, burada namaz kılma elbiselerimiz vardı onu da yakmışlar. Çok üzgünüz. Bu olayla ellerine ne geçecek bilmiyorum. Hem kızgın hem de üzgünüz, okuldan ne istiyorlar?" diyerek tepkisini dile getirdi. Güney Tayland'daki eğitim kurumlarının geçen yıldan bu yana saldırganların hedefi haline geldiği ifade ediliyor.

İHA