kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Ermenistan sınırı seçim sonrası açılacak'

Zübeyde YALÇIN
14.03.2009
CHP Milletvekili Elekdağ, "AK Partili vekiller seçimin ardından sınırların açılacağını söyledi" dedi. AKP'li vekil Memecan ise iddiaları reddetti ve "Cumhurbaşkanları görüşüyor" şeklinde konuştu..
Ermenistan ile bir süredir devam eden "açılım politikası" seçimler öncesinde de gündemin üst sıralarına yerleşti.

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, AK Partili milletvekillerine dayanarak Ermenistan ile sınırın seçimlerden sonra açılacağını öne sürdü.
Ancak bu iddia AK Partili vekiller tarafından reddedildi.

TBMM Dışişleri Komisyonu geçen günlerde, temaslarda bulunmak üzere ABD'ye bir heyet gönderdi. Heyette, Komisyon Başkanı Murat Mercan, AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, Elekdağ ile MHP İstanbul Milletvekili Mithat Melen yer aldı. Heyet, ABD kongresi dışişleri komisyonu başkanının yanı sıra 20-30 civarında milletvekili, önde gelen 12 Yahudi örgütü yöneticileri ve ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ile bir araya geldi.

'KARAR SIKINTI YARATIR'
AK Parti'li vekiller temaslarda, Ermenistan ile yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindiğini ve ABD'den bir karar çıkmasının olayı sıkıntıya sokacağını söyledi. AK Parti'li milletvekillerinin, "Seçimden sonra sınırı açacağız" dedikleri ileri sürüldü. Heyette bulunan Elekdağ, "Evet, seçimlerden sonra sınırların açılacağını söylediler. Görüşmelerden sonra ben 'Böyle sözler vermeyin' dedim. Ancak onlar anlaşmanın olacağını söylediler" şeklinde konuştu.

'LİDERLER DEVREDE'
TBMM heyetinde yer alan AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, görüşmelerde ABD tarafına "Türkiye, Ermenistan arasındaki görüşmeler bir yıldır sürüyor. Azerbaycan ile de görüşülüyor. Üç ülkenin cumhurbaşkanları da devrede. Bu aşamada ABD'den bir karar çıkartılması pişmiş aşa su katmaktır" şeklindeki görüşlerini ilettiklerini söyledi. Memecan, "Türkiye- Ermenistan arasındaki görüşmelerde son aşamaya gelindi" dediklerini, ancak "29 Mart seçimlerinden sonra iki ülke arasındaki sınırları açıyoruz" gibi bir ifade kullanılmadığını söyledi.

TBMM heyetinin görüştüğü Yahudi lobisinin önde gelen 12 kuruluşunun yöneticileri, sözde Ermeni soykırım kararının reddedilmesi için bu kez Türkiye'ye destek olmayacaklarını, ancak aleyhte de çalışmayacaklarını belirttiler.