kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rockçı bakan yangınzedeler için sahneye çıktı

Giriş Saati : 13.03.2009 10:21
Güncelleme : 13.03.2009 20:14
Yeni Haber
Avustralya'nın ünlü rock grubu Midnight Oil'ın eski lideri ve Çevre Bakanı Peter Garrett, ülkede kısa süre önce meydana gelen korkunç orman yangınlarının kurbanlarıyla dayanışma için yıllar sonra dün gece sahneye çıktı.

55 yaşındaki kafası tıraşlı rockçı bakan, 1980'li yıllarda "Beds are Burning" ve "Blue Sky Mine" gibi parçalarla büyük başarı yakalayan ve 2002'de dağılan Midnight Oil grubunu, tüm geliri geçen ay ülkenin güneydoğusunu mahveden ve 210 kişinin ölümüne, 2 bin konutun tahribine yol açan orman yangınlarının kurbanlarına verilecek Canberra'daki konser için topladı.

Sydney Morning Herald gazetesi, dün geceki konseri yorumlarken, Bakan Garrett'ın sahnede, 5 yıldır yer aldığı siyasi yaşamında hiç olmadığı kadar tutkulu göründüğünü belirterek, eski rock yıldızının yeniden sahne almasının, siyasi yaşamından ötürü kendisini eleştiren hayranlarını mutlu ettiği değerlendirmesinde bulundu.

Uzun yıllardır militan çevreci kimliğiyle öne çıkan ve şarkılarında da bunu irdeleyen Garrett, 2007'de Başbakan Kevin Rudd'ın merkez sol hükümetinde çevre bakanı olarak atanmadan önce 2004'te parlamentoya girmişti.

Midnight Oil, 2005'te de tsunami kurbanlarına yardım için bir konser vermişti.

Grup, yangın kurbanları için "sound of relief" (dermanın sesi) adı verilen yardım operasyonu çerçevesinde Cumartesi de Sydney'de Britanyalı "Coldplay" ve Amerikalı "Kings of Leon" gruplarıyla yeniden sahne alacak.

AVUSTRALYA'NIN BAŞI ŞİMDİ DE DENİZ KİRLENMESİYLE DERTTE

Öte yandan, Avustralya makamları, akaryakıt ve kimyasal gübre örtüsüyle kaplanan ülkenin kuzeydoğu kıyılarındaki "cennet gibi" birçok turistik plajı "afet bölgesi" ilan etti.

Queensland Eyaleti deniz güvenliği yetkilileri, aşırı dalgalı denizde yükünün bir bölümünü kaybeden Hong Kong bandıralı Pacific Adventurer yük gemisinden en az 100 ton akaryakıt ve kimyasal gübrenin denize yayıldığını belirttiler.

Queensland Başbakanı Anna Bligh, Brisbane yakınlarındaki Moreton ve Bribie adaları ile Sunshine Coast'taki birçok popüler tatil yerinin afet alanı ilan edildiğini kaydederek, "Bu Queensland'in güneydoğusundaki en korkunç çevre felaketi" dedi.