kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Obama İstanbul'a gidecek"

CİHAN
Giriş Saati : 13.03.2009 10:11
Güncelleme : 13.03.2009 20:14
Yeni Haber
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ABD Başkanı Barack Obama'nın önümüzdeki ay İstanbul'da yapılacak olan Medeniyetlerarası İttifak toplantısına gideceğini söyledi. ..
BM'nin New York Genel Merkezi'nde aylık olarak düzenlenen basın toplantısında Obama ile yaptığı ikili görüşme hakkında gazetecilere bilgi veren Genel Sekreter, ABD başkanının ilk defa medeniyetlerarası ittifak toplantısına katılmasının da önemli olduğunu ifade etti.

Dünyadaki savaşların ve çatışma nedenlerinin ortadan kaldırılmasıyla ancak önlenebileceğine işaret eden Ki-moon, Medeniyetlerarası İttifak toplantısının da bu konsepte yapıldığını dile getirdi. İstanbul'daki toplantının çok önemli olduğunu aktaran Genel Sekreter, kendisinin de katılacağını ifade etti.

Başkan Obama ile Afganistan sorununu da görüştüklerini dile getiren Ki-moon, önümüzdeki ay bakanlar düzeyinde Afganistan konulu uluslararası bir toplantıyı tertipleyeceklerini aktardı.

Afganistan'a daha fazla asker gönderilmesini dolaylı yoldan destekleyen Genel Sekreter, "Buradaki insanların durumunun iyileştirilmesi anlamında Başkan Obama'nın almış olduğu kararı olumlu buluyorum" şeklinde konuştu.

ABD'nin BM'ye en fazla yardımda bulunan ülke olduğunu hatırlatan Ki-moon, Obama ile görüşmesinde bu ülkenin BM'ye olan 1 milyar 600 milyon dolarlık ödeme vaadini hatırlattığını söyledi. Başkan Obama'nın BM ile daha aktif çalışma arzusunu memnuniyetle karşıladığını kaydeden Ban Ki-moon, Amerika'nın taahhüt ettiği yardımın kurum için önemli olduğuna vurguda bulundu. Genel Sekreter, ABD'nin 1 milyar 600 milyon doları ödeyip ödemeyeceği konusuna ise açıklık getirmedi. Sudan Başkanı Ömer Beşir için de uluslararası hukuk kurallarına uyması yolunda da Genel Sekreter ikazda bulundu.