kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ermeni lobisi'den Obama'ya baskı

ANKA
Giriş Saati : 13.03.2009 11:51
Güncelleme : 13.03.2009 20:14
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama'nın Nisan ayında Türkiye'ye yapacağı ziyaret öncesi Ermeni lobisi, Obama'ya "Soykırımı tanı ve Türkiye'de soykırım konusunu aç" yolundaki baskılar yapıyor...
Dört Kongre üyesi, Başkan Obama'ya bir mektup göndererek seçim kampanyası sırasında verdiği "soykırımı" tanıma sözünü tutmasını isterken, ABD'nin önde gelen Ermeni kuruluşlarından Amerika Ermeni Asamblesi (AAA) Başkanı Brian Ardouny da, Obama'nın Türkiye ziyaretinin "Ermeni soykırımı" meselesini açmak için benzersiz bir fırsat oluştuduğunu savundu.

Başkan Obama'nın Türkiye'yi ziyaret edeceği açıklanmasının ardından Ermeni yanlısı demokratik ve cumhuriyetçi Kongre üyelerinden Adam Schiff, Frank Pallone, George Rodanovich ve Mark Kirk, 10 Mart'ta Başkan Obama'ya bir mektup göndererek "soykırım"ın tanınması için verdiği "güçlü destek"ten dolayı teşekkür ederken, seçim kampanyası sırasında verdiği sözünü yerine getirmesini istedi.

Bunun ardından ABD'nin önde gelen Ermeni kuruluşlarından AAA Başkanı Brian Ardouny de, Ermeni basınına yansıtılan açıklamalarında Kongre üyelerince Obama'ya gönderilen mektubu olumlu karşıladığını belirtirken Obama'nın Türkiye'deki görüşmeleri sırasında "soykırım" ve Türkiye'nin "soykırım"ın reddi konularını açmasını istedi.

Ardouny "Başkan Obama'nın Türkiye ziyareti, soykırımın sonuçlarını ve reddini ele almak için benzersiz bir fırsat oluşturuyor. Bu nedenle Kongre üyelerinin girişimini alkışlıyoruz" dedi.

Kongre üyelerince Obama'ya gönderilen mektupta "Ankara'nın, sizin soykırımı tanıyacağınız zaman veya Kongre'nin resmen soykırımı tanıyacağı zaman ile ilgili yaptırım tehditlerini küçümsemiyoruz ancak ittifakımızın gerçeğin karşısında dayanacak kadar güçlü olduğuna inanıyoruz" denildi.