kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Bir yandaş gizlese, diğer yandaş var

UNESCO, Darwin'in 200. doğum yıldönümü sebebiyle, 2009'u "Darwin Yılı" ilân etmişti. TÜBİTAK'ın yayınladığı Bilim ve Teknik Dergisi bu yüzden Darwin'i kapak yapmak istedi. "İstedi" diyorum, çünkü muhalefetin "yandaşı" medyada okuduğumuza göre, dergi basım aşamasındayken, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Cebeci müdahale ederek, hem kapağı değiştirtmiş, hem de konuyla ilgili yazıların dergiden çıkarılmasını sağlamış. Müdahaleden sonra, dergi, "Küresel iklim değişikliği" kapağıyla çıktı.
İktidar "yandaşı" medyaya göre ise, böyle bir konu varit değil. Dikkatle inceledim, yandaş medyada (!) tek bir satıra rastlamadım.
Şöyle düşündüm: İyi ki her tarafın farklı yandaşları var. Böylece, bizim gibi meraklı bir insan, her birini okuyarak, her konuda fikir edinebilir. Sadece iktidar yandaşı medyayı okusaydım, bu kapak değişikliğinden haberdar olamayacaktım. Buna mukabil, muhalefet yandaşı medya da, Ergenekon tutuklusu gazeteci Mustafa Balbay'ı adeta kahraman gibi gösteriyor. Oysa Balbay, Türk Silâhlı Kuvvetleri'ne ait bir çok gizli belgeyi ve komşu ülkelere ilişkin çok sayıda bilgiyi, ilk ifadesinden önce, bilgisayarından silmiş, ama ana hafıza silinenleri dahi muhafaza ettiği için, yasadışı olabileceği düşünülen belgelere polis ulaşabilmişti. Balbay, ele geçen bu bulgular yüzünden tutuklandı. Hakkında ciddi iddialar var. Yani o susturulması arzu edilen bir muhalif değil.
Demek istediğim o ki, demokratik bir ülkede, hiçbir şey saklı kalmaz. Yandaş medyanız olsa dahi, malumatı, dileyen kişi diğer yandaş medyadan alabilir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın