kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Topbaş: Kılıçdaroğlu, hayal ve vaat satıyor

Giriş Saati : 11.03.2009 18:17
Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Başkan adayı Kadir Topbaş, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaoğlu'nun İstanbullulara anlatacak projesi olmadığını söyledi. Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun projelerini eleştirerek, "Bunlar hayal ve vaat satıyorlar" dedi.

Güngören'de yapımı tamamlanan 4 katlı Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nin açılışını yapan Başkan Kadir Topbaş, konuşması sırasında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. İstanbul için yapacakları projelerin 30-40 gibi bir sayı ile sınırlı olmadığını belirten Topbaş, "Bunlar hayal ve vaad satıyorlar. Daha önce 'Su ve süt bedava olacak' demişlerdi. Olmayan suyun 'tıs' sesini bedava verdiler." dedi. Topbaş, "Bunlar herkese tapu vereceğiz diyorlar. Şahsi araziye yapılmış evin tapusunu nasıl vereceksiniz? Öyle ise 2B'lere neden karşı çıktınız? Vakıf ve belediye arazisi üzerindeki yerin tapusunu nasıl vereceksiniz?" diye sordu. "Biz hizmetin erdemine ve sevgisine eriştik" diyen Başkan Topbaş, "Ancak buna erişemeyenler var. O yüzden yapılanları eleştiriyorlar, çekemiyorlar" dedi. İstanbul'da yapılan hizmetlerin, kültür merkezlerinin, kavşakların açılışı için yılın gün saysının bile yetmediğini dile getiren Başkan Topbaş, "Bunlar, Bakırköy'de önceki belediye başkanı döneminde yapılan havuzun su sızdıran yerlerini tamir edip açılışını Deniz Baykal'a yaptırdılar" diye konuştu.

SU SAYACINA TAKMIŞ

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Topbaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun su sayaçları meselesine taktığını söyledi. Ön ödemeli sayaçlarda Kılıçdaroğlu'nun vatandaşlardan 1,9 TL alındığını iddia ettiğini hatırlatılması üzerine Başkan Topbaş "İstanbul'da 4,5 milyon su abonesi var.120 bin ön ödemeli su sayacına takmış durumda. Bu sayaçlar genellikle sanayi alanında kullanılıyor. Ancak Kılıçdaroğlu takmış buraya. Bunlar siyaseti böyle yapıyor. Ben bu konuda kendisine cevap vermeyeceğim. İSKİ Genel Müdürü gerekli cevabı verecektir." dedi.
Başkan Kadir Topbaş, "Bir aday bunlarla uğraşmak yerine 'Ben bu kente ne katabilirim? 2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul'u nasıl geliştirebilirim? Neleri ortaya koyabilirim?' Bunları anlatması lazım. Takmış iki noktaya oraya doğru gidiyor. Bunlar siyaseti böyle yapıyor." dedi.
Kadir Topbaş, kültür merkezinin açılış kurdelasını milletvekilleri Güldül Akşit, Ünal Kacır, AK Parti Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Kahraman ve çocuklarla birlikte yaptı.

(CİHAN)