kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Amerikan tarzı okul aşkı mahkemelik oldu

Ali EYCE-İZMİR/SABAH
Giriş Saati : 03.03.2009 17:09
Güncelleme : 03.03.2009 20:32
Yeni Haber
Amerika'da sık sık yaşanan kadın öğretmen erkek öğrenci aşkının bir benzeri bu kez de İzmir'de yaşandı.

İzmir'in tanınmış liselerinden biri olan Atatürk Lisesi mezunu olan mühendis Ç. Ö., bir süre önce avukatları aracılığıyla Cumhuriyet savcılığına başvurarak, lisede okurken rehber öğretmenliğini yapan ve daha sonra emek olan şair A.N.İ ile 12 yıl önce kendisi lise 1'inci sınıf öğrencisiyken duygusal arkadaşlık yaşadığını anlattı.

Daha sonra emekli olan öğretmeniyle daha sonra cinsel ilişkiye de girdiklerini belirten genç mühendis, bu ilişkilerinin uzun süre devam ettiğini ifade etti. İlişkisini geçen yıl bitirmeye karar verdiğini ancak şu anda 50 yaşında olan öğretmeninin, kendisini, ailesini ve yakın arkadaşlarını telefon ve mail yoluyla rahatsız ederek huzurlarını kaçırdığı öne süren Ç, Ö. eski öğretmeninden şikayetçi oldu.

Öğretmen A.N.İ hakkında 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Avukatıyla birlikte sanık olarak katıldığı duruşmada hem yazılı hem de sözlü olarak savunma yapan A.N.İ, ise "Bu sadece, ailesinin bilgisi dahilinde fakülteyi bitirip, mühendis olup, askere gidip gelen, hatta bir iş buluncaya kadar 12 yıl boyunca beni maddi ve manevi kullanan Ç.Ö'nin bir işe yerleşir yerleşmez beni hayatından çıkarmak için yaptığı bir plandır" dedi. Ç, Ö.'yü arayıp rahatsız ettiği iddiasını kabul etmeyen sanık öğretmen, "Asıl Ç. Ö. gece gündüz benim cep telefonuma mesaj atıyordu. Ayrıca Ç.Ö'nün akraba yada sülale fertlerinin aranmasına da gerek yok. Çünkü tüm sülale 1996 yılında Ç.Ö. nedeniyle eşimden boşandığımı ve ardından Ç. Ö.'nün benimle birlikte kalmaya başladığını biliyordu. Ama okulu bırakır korkusuyla hepsi sesini çıkarmadan mezun olmasını bekledi" dedi.Yargıcın sorusu üzerine A.N.İ, uzlaşmak istediğini söyledi. Bunun üzerine dava, uzlaşma konusunda şikayetçinin düşüncesinin alınması için ertelendi.