kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Arzu Öztoprak: Önce seçimi atlatalım, sonra Hakan Bey'in albümü çıksın, onun promosyon dönemi de bitsin, evlilik sonra. Çünkü evlilik promosyon malzemesi değil! Popüler Müzik Sanatı Vakfı (POPSAV) Başkanı Hakan Peker: Sanat okulu açmayı planlıyoruz. POPSAV'ı bir konservatuvar gibi her alanda eğitim veren bir okul haline getirmek istiyoruz.

Arzu'nun Kültür Bakanı olmasını çok istiyorum

İLKER GEZİCİ
01.03.2009
Hakan Peker, Esenler'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi adayı olan nişanlısı Arzu Öztoprak'a tam destek verdi: Onun ileride milletvekili, hatta kültür bakanı olmasını çok istiyorum.....
Hakan Peker, 'dolaylı yoldan' siyasete girdi! Peker; Esenler'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Adayı nişanlısı Arzu Öztoprak'a, 29 Mart seçimlerinde destek verecek. Peker, bir yıldır nişanlı olduğu Öztoprak'ın, milletvekili hatta Kültür Bakanı olmasını istediğini söyledi.

HAKAN PEKER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


NİKAH SEÇİMDEN SONRA OLACAK
Beş yıldır Peker Müzik'te birlikte çalışan çift, dört yıl önce başlayan ilişkilerini geçtiğimiz yıl nişanlanarak, resmiyete dökmüş. Özel hayatlarının basına yansımasından hoşlanmadıkları için nişanlandıklarını açıklamayan Peker ve Öztoprak; seçimlerden ve Hakan Peker'in yeni albümünden sonra evlenmeyi düşünüyor... Dokuz yıldır menajerlik ve organizatörlük yapan Arzu Öztoprak, mesleği gereği sürekli belediye ve bakanlıklarla ilişki halinde olduğu için; 'meclis üyeliği' konusunda kendisini avantajlı görüyor... Arzu Öztoprak ve Hakan Peker; ilişkileri, siyaset ve hedefleriyle ilgili Günaydın'a konuştu.

KORKMUYORUM, HEYECANLIYIM
* Meclis üyeliği teklifi kimden geldi?
A.Ö.:
İstanbul İl Başkanlığı'ndan geldi. Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile İl Başkan Yardımcısı, Özlem Topal yaptı bu teklifi. Ak Parti benim sıcak baktığım ve görüşme içinde olduğum bir partiydi. Teklif geldiğinde çok sevindim, böyle bir şeye layık gördükleri için çok gururlandım.

* Siyasete atılmak gözünüzü korkutmadı mı?
A.Ö.:
Hayır, korkutmanın tersine çok heyecanlandırıyor. İşim gereği yerel yönetimlerle çok çalıştım. Belediye festivalleri, kültür etkinlikleri gibi faaliyetlerde bulundum ve bu yerel yapıyı az çok biliyorum. Bu anlamda, bizim sektörden biri olarak orada bulunacağım için çok mutluyum. İnsanlara hizmet etme düşüncesi beni çok heyecanlandırıyor.

KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ

* Ne tür faaliyetlerde bulunacaksınız peki?
A.Ö.:
Esenler'in kültür-sanat konusunda eksiklikleri var. Kentsel dönüşüm projelerinin çok yoğun olarak yer alacağı bir ilçe... Başkan adayımız Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm projeleri düşünüyor. Sanat ve kültürel olaylara çok önem veren biri... Kültür-sanat ve spor alanında elimden geleni yapacağım. Mesela gençlerin gideceği bir tiyatro, sinema salonu yok. Alışveriş merkezi yok... Eğer seçilirsek, kültür merkezi yapacağız.

* Siyasi söyleminiz var mı?
A.Ö.:
İnsanlara, 'Ben Esenler'de oturuyorum' deme gururunu aşılayacağız. Çok fazla siyasi söylemlerim yok. İşin çok daha kreatif boyutundayım. Kafama taktığımı yaparım; yeter ki zemin yaratılsın... İyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Vereceğimiz hizmetlerle mutlu insan yaratıp, mutlu mekanlarla birleştireceğiz.

* Kültür Bakanı olmayı düşünüyor musunuz?
A.Ö.:
Kısmet... Üç sene önce sorsaydınız; meclis üyeliği bile aklımda yoktu. Beş sene sonra neler olur bilmiyorum. Hiç de böyle bir isteğim yok aslında... Siyasette hedef olmaz diye düşünüyorum. Bana verilen görevleri layıkıyla yerine getirirsem mutlu olurum. Önceliğim bu! Siyasi hırslarım yok.

* Hakan Bey siz siyasete nasıl bakıyorsunuz? Aktif olarak yer almak ister miydiniz?
H.P.:
Ben çok iyi bakıyorum. Arzu sayesinde bayağı haşır neşir olmaya başladım. Arzu'yu çok destekliyorum. Şikayet eden toplum yerine çözüm üreten toplum olunmasından yanayım. Bana göre herkes siyasetle uğraşmalı. O yüzden ileride ben de siyasete girebilirim. Neden olmasın? Bence ancak bu sayede politikanın o sert yüzünü yumuşatabiliriz. Sanatçıların da içinde olduğu bir politika daha sempatik olur diye düşünüyorum.
Haberin fotoğrafları