kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Hakan, genç neslin eğitimine çok önem verdiğini söyledi. Ünlü aktör, "Kültür Üniversitesi'nde mesleğin inceliklerini gençlerle paylaşmak için hocalık yapıyorum. Üç-beş kuruş için değil!" dedi.

Yanlış evlilikler yaptım ayı yavrusu gibi düştüm

ÖZLEM AVCI MAGAZİN
27.02.2009
Fikret Hakan'dan gençlere ilginç nasihat... Hakan: Üç kez yanlış evlilik yaptım. Ayı yavrusu gibi yere düştüm. Gençler saçlarına biryantin sürmeyi bıraksın, hayatlarındaki insanın kıymetini bilsinler!..
Türk Sineması'nın mihenk taşlarından Fikret Hakan "Nihayet sevdiğim bir karakteri canlandırdım" dediği 'Umut' filmi ile sinemaya geri döndü. 58 yıllık sanat hayatında pek çok başarıya imza atan ünlü aktör, genç erkeklere iyi bir kadın bulunca onların kıymetini bilmelerini, uyuşturucu ve alkolden uzak durmalarını öğütledi. İşte "Özel hayatında alkolik değilim! İyi bir evlilik yapsaydım, bugün daha iyi yerlerde olurdum" diye konuşan Fikret Hakan'ın anlattıkları:

* 'Umut' filmi ile sinemaya geri döndünüz. Bu gelişme nasıl oldu?
Evet. Uzun yıllardan beri beklediğim şans galiba bu filmle ayağıma geldi. Oyuncunun yıldızının parladığı zamanlar olduğu gibi kariyerinde duraklama dönemleri de olur. Bu sürenin geçmesini, alkole falan saplanmadan sabırla beklemek gerekir. Ben öyle yaptım. Son dönemde birkaç tane filmim oldu ama bana beklenen başarıyı getirmedi. Ama ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim.

* Filmdeki rolünüzden biraz bahseder misiniz?
Filmde dışarıdan bakıldığında düzgün bir işadamı gibi görünen ama aslında tam bir şehir mafyası olan bir karakteri oynuyorum. 'Umut'ta oynadığım karakterin çok sevdiği bir oğlu ve karısı var. Dışarıdan bakıldığı zaman çok düzgün biri gibi görünüyor ama bir göz hareketi ile insanları tepe aşağı döndürebilecek bir adam aslında... Bu adamın yaşadığı olaylar karşında ne kadar büyük kırılmalara, zaaflara ve acizliklere düştüğünü görüyoruz. Yani kendi içinde tam bir ikilem yaşıyor diyebiliriz.

KADIN VE ALKOL BİTİRİLEMEZ!
* "Alkole kendimi vermeden bekledim. Pek çok sanatçının derdi alkol ve uyuşturucu..." dediniz. Sanatçılar neden böyle yaşıyor?
Bazı kesimler "Fikret Hakan'ın alkol sorunu var" diyorlarmış. Çünkü başka türlü pislik atamıyorlar. Ama şunu söyleyeyim benim alkol sorunum yok! 75 yaşında bir adamım. Alkolik biri olsam böyle mi olurum? Evek, alkolü içerim ama ölçülü içerim. Alkolle yarışmam. Çünkü dünyada kadınlar ve alkol bitirilemez... Böyle bir şey deneyen kepaze olur. Onun için ben haddimi daima bildim. Beni asla gece kulübünde göremezsiniz. Dostlarım eve gelir, ben onlara giderim. Meslektaşlarımın yanında gayet rahat olan bir insanımdır. Ama benim başarımdan rahatsız olan insanlar var. Onun için meslektaşlarımla mesafeli kalmayı tercih ederim.

* 75 yaşındaki Fikret Hakan bir gününü nasıl geçirir?
Mutlaka uykumu alırım. İkincisi aburcubur yemeği hiç sevmem. Sabahları ılık ballı süt içerim. C vitaminlerimi mutlaka alırım. Yemeklerde de özellikle öğle yemeğinde ne yersem yiyeyim kanı sulandırdığı için mutlaka bir bardak kırmızı şarap içerim. Akşam hava kararmadan asla içki içmem. Akşam 8'den sonra iki kadeh viskimi içerim. Hiç içki ile boğuşmam.

* Maddi bir sıkıntınız yok değil mi?
Yok. Bakın ben kumar oynamam. Gece hayatım yoktur. Güzel hatun milletine para yedirecek biri de değilim!

* Meslek hayatınızdaki başarınızı özel hayatınıza neden taşıyamadınız? Üç ayrılık ve biten ilişkiler var...
Çok büyük laflar ettim. 1958 yılında sevgilimden ayrıldığım zaman hata bendeydi. O dönem şımarık biri olmuştum. Askerlik dönüşü Türkiye'nin en güzel evliliğini yapacağımı düşünüyordum. Yukarıdan dediler ki: "Sen git askere gel göreceksin" (gülüyor)... Üç kere üst üstte yanlış evlilik yaşadım. Ayı yavrusu gibi yere düştüm. Bir daha hayatta büyük lokma ye, büyük laf söyleme dedim. Evlilik bizim gibi insanlar için nasırlaşmış bir konu... Evlilik, nasırlı bir deri gibi... Bütün genç meslektaşlarıma ders olsun, hayatlarına girecek kadının kıymetini bilsinler. Eğer ben hayatıma giren kadınlardan birinin değerini bilseydim olduğum yerden daha üstün yerlerde olurdum. O yüzden genç arkadaşlar saçlarına biryantin sürmeyi bıraksınlar. Hayatlarının insanını bulduklarında kıymetini bilsinler. Çünkü her şeyi yakalayabilirsiniz. Ama iyi bir kadına sahip olamazsınız.