kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Tüp bebek sorusuna cevabı reddediyoruz!

27.02.2009
Gazeteci Reha Muhtar ile beraberliğinden ikiz sahibi olmaya hazırlanan Deniz Uğur, 'tüp bebek' iddialarına karşı tepkili: Ayrımcılığa karşıyız ve bu soruya yanıt vermeyi reddediyoruz..
Yaklaşık bir yıldır gazeteci Reha Muhtar'la birlikte olan oyuncu Deniz Uğur, bu beraberliğin meyvesi olan 'biri erkek, biri kız' ikizlerini kucağına almak için gün sayıyor. Beş yıl önce ölen eşi İsmail Hakkı Sunat'tan Engin Deniz isimli bir oğlu olan yedi aylık hamile Deniz Uğur; yeniden anne olma sürecini Günaydın'a anlattı.

TADINA VARMAK GEREK
* Nasıl geçiyor hamilelik süreci, bulantınız, kramplarınız oldu mu, yoksa rahat mısınız?
İlk aylarda bulantılar oldu, şimdiye kadar her şey normal seyrinde devam etti. Gayet rahat olduğumu söyleyebilirim. Bir kadının ömründe sınırlı sayıda yaşayabileceği mucizevi bir süreç hamilelik. Bu yüzden zorluklarının bile doya doya tadına varmak gerek. O zorluklar birer armağan çünkü.

* İlk hamileliğinizle kıyaslarsanız nasıl geçiyor? İkiz bebekleri taşımak daha farklı olsa gerek. Nasıl bir duygu? Herhalde daha çok hormon salgılanıyor, daha fazla duygusallaştınız mı mesela?
İlk hamileliğimle bugün arasında on yıl olmasına rağmen belirgin bir farklılık yaşamadım. Sadece bu kez ikiz bebek beklediğim için biraz daha ağırlaştım. Evet, insanın gözleri daha kolay doluveriyor hamileyken, ama tamamen hormonal, geçici bir süreç olduğu için bu duygusallaşmayı bir hastalık gibi algılamamak lazım. Ayrıca pozitif bir ruh hali içindeyseniz duygusallaşma da pozitif yönde oluyor, yani hiçbir zararı yok.

JOLIE'YE DE SORDULAR
* Tüp bebek yaptınız diye okuduk, öyle mi gerçekten? Öyleyse neden, nasıl bir süreçti? İlk seferinde tuttu mu?
Bu soruyu ikiz bebeklerini dünyaya getirdiğinde Angelina Jolie'ye de sormuşlardı. O röportajda verdikleri yanıt çok anlamlıydı. Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak sanki doğal yolla anne baba olmaktan farklıymış gibi bir hava yaratılıyor. Biz tüp bebek yöntemiyle anne baba olan kimseyi rencide etmemek için, bu ayrımcılığa karşı çıkıyor ve bu soruya cevap vermeyi reddediyoruz. Bu konuda benimsedikleri hassas tavrı çok doğru buluyorum. Toplumda 'ötekileştirme' eğilimine her anlamda karşıyım.

* Oğlunuz Engin Deniz hamileliğinizi nasıl karşıladı?
Çok mutlu oldu. Sabırsızlıkla kardeşlerini bekliyor. Onları çok merak ediyor. Doğal olarak hepsi de neşeli bir ortamda büyüyecekler. Bunun için seviniyorum.