kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

Yıldırım: ''Gelecek adına umut yok''

Giriş Saati : 28.02.2009 13:08
Güncelleme : 28.02.2009 22:39
Yeni Haber
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kupa ve lig şampiyonluğu için şanslarının devam ettiğini belirterek, "Takımımızın oynadığı futbol bizi gelecek için umutlandırmıyor" dedi.

Fenerbahçe Dergisi'nin 73. sayısındaki yazısında bir çok konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'dan gelecek adına umut olmadığı itirafı geldi.

Aziz Yıldırım, yapılan tüm çalışmalara ve harcanan mesaiye rağmen futbol takımının yaşatmış olduğu hayal kırıklığının sürdüğünü dile getirdi. Kupa ve lig şampiyonluğu şansının devam ettiğini ifade eden Yıldırım, "Takımımızın oynadığı futbol bizleri gelecek için umutlandırmıyor. Tüm başarıların sorumluluğu bizler nasıl taşıyorsak başarısızlıkların sorumluluğunu da yine bizler taşıyoruz. Taraftarlarımızın gördüğü ve dile getirdiği olumsuzlukların tümünü görüyor ve bunları gidermek için kısa ve orta vadeli planlar yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz dönem aşılıp, sezon sonuna ulaşıldığında durum muhakemesi yapıp bundan sonuçlar çıkaracağız ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün menfaatleri için gereğini yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

"GÜN DESTEK OLMA GÜNÜ"
Sarı-lacivertli taraftarlardan tek isteklerinin, koşullar ne olursa olsun takımlarını ve sporcularını desteklemeleri olduğunu belirten Yıldırım, "Gün destek olma günü. Nasıl iyi günde takımımızın yanında olup, onunla coşup onunla seviniyorsak, kötü gününde de takımımızın yanında olup 12. adam görevini sonuna kadar yerine getirelim. Unutmayın ki bizler sizlerin de her zaman ifade ettiği gibi Fenerbahçe'yi sadece sevinmek için sevmedik. Kulübümüzü ve renklerini hep sevdik, her zaman sevdik, her zaman da seveceğiz. Kulübümüzü sportif başarılar ile getirdiğimiz nokta ortadadır. Bu taraftarımızın vermiş olduğu desteğin bir sonucudur ve asla bu noktadan geri gidilmeyecektir" şeklinde konuştu.

"ESKİNİN YANLIŞ UYGULAMALARINI SÜRDÜRMEK İSTEYEN BİR AZINLIK HALA BU KÖTÜ ALIŞKANLIKLARINDAN VAZGEÇMEMİŞ"
Fenerbahçe Kulübü'nde Mayıs ayında yapılacak seçimli kongresine de değinen Aziz Yıldırım, başkan adaylarını, kadroları ve projeleriyle birlikte kamuoyunun önüne çıkmaya, kulübü bugünden ileriye götürecek fikirlerini kamuoyuyla paylaşmaya davet ettiğini hatırlatarak, şunları söyledi: ''Ancak görüyorum ki; eskinin yanlış uygulamalarını sürdürmek isteyen bir azınlık hala bu kötü alışkanlıklarından vazgeçmemiş. Mevcut yönetimi karalayarak, belden aşağı vurarak onları yıpratan bu zihniyet bu şekilde iktidar olma hevesinde. Bizlerin devam edip etmeyeceği dahi belli değilken, böyle bir anlayışın, iktidara gelme yolunda onlara nasıl bir avantaj sağlayacağını anlayamıyorum. Bu şekilde yaratılan ortamın, ancak kulübüne hizmet etmek isteyen düzgün insanları bu düşüncelerinden soğutacağından, onların bu yoldaki cesaretini kıracağından, kulübü yönetmeye talip olacakların mahdut sayıda kalacağından endişeliyim. Tüm Fenerbahçelilerin de karalama, iftira ve çamur atma çabasına dayalı bu tip seçim süreçlerini nefret ile karşıladığını görmenin mutluluğunu taşıyor ve bu çaba içinde olanları bir kere daha aklı selime davet ediyorum.''

"DENİZLİ'DE ŞAMPİYONLUK ELİMİZDEN ALINDI"
İftiraya uğrayan, karalanan, üzerine çamur atılan kişilerin Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yöneticileri olduğunun altını çizen Yıldırım, "Bunlara atılan iftira, kara ve çamur aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü'ne de atılmaktadır. Dostlarımızı üzen bu durum ancak ve ancak düşmanlarımızı sevindirmektedir. Sorumlularını asla unutmayacağımız ve tarihimize not ettiğimiz Denizli'de elimizden alınmış şampiyonluğun kaybedilmesine sebep olan sözde Fenerbahçelilerin de bu oluşumda yer alması bizleri şaşırtmamıştır. Bunlar bilmelidir ki bizler olsak da olmasak da Fenerbahçe camiası sizi asla unutmayacak ve affetmeyecektir" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ, İSTİKRARLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR SPORTİF BAŞARILARA SAHİP BİR KULÜP YARATMAKTIR"
Fenerbahçe camiasına seslenen Yıldırım, sportif başarının bir spor kulübünün tek ve en önemli hedefi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Sportif başarı bir spor kulübünün tek ve en önemli hedefidir. Sportif başarıların da bolca yaşandığı 10 yıllık bir dönemi tamamlamak üzeriyiz. Bu dönemde hedefimiz anlık sportif başarılardan ziyade istikrar içinde sürdürülebilir sürekli başarılar olduğunu her vesile ile ifade ettik. Hedefimiz, istikrarlı ve sürdürülebilir sportif başarılara sahip bir kulüp yaratmaktır. Bu hedefin ana unsurları şartlar ne olursa olsun başarıların tesadüf olmadığı, her yıl yarışılan her branşta şampiyonluk yarışı içinde olan bir kulüp yapısını oluşturmaktır. Bu yapının kulübümüzde oluşmaya başladığını görüyor ve ancak bunu yeterli görmüyoruz.

Ekonomisi büyük, ekonomik büyümesi süreklilik arz eden bir kulüpte sportif başarının kolaylıkla elde edileceğini düşünüyor ve bu yönde çalışıyoruz. Bu ay içinde kulübümüz tarafından hayata geçirilen Fenercell projesi kulübümüzün ekonomik büyümesinin en önemli adımlarından birisidir. Avea ile müşterek olarak geliştirilen bu proje Türkiye'de bir ilktir. Mobil Sanal Operatörlük yolu ile Fenerbahçelilerin mobil iletişimde zaten harcadıkları ve operatör şirket tarafından elde edilen gelirlerin Fenercell markası altında müşterek olarak paylaşılması mantığı ile tasarlanan bu projeden kulübümüze gelecek gelir kulübümüzün büyümesinde son derece önemli olacaktır. Bu proje ilerde kendi sahip olduğu mobil iletişim şirketi vasıtasıyla mobil operatörlüğe geçişte kulübümüz bakımından bir ön aşamadır."

"SPONSORLUK GELİRLERİMİZDE CİDDİ İR ARTIŞ SAĞLANDI"
Aziz Yıldırım, Avea ile mevcut sponsorluk anlaşmasının yenilendiğini hatırlatarak, bu surette sponsorluk gelirlerinin arttığını söyledi. Artan sponsorluk gelirlerinın sponsorların Fenerbahçe markasına olan güvenini gösterdiğini kaydeden Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe markasının büyüklüğünü göstermesi açısından Uluslararası Para Ligi'nde kulübümüzün 19. sırada yer alması da önemlidir. Bu ligde Türkiye'den bir kulüp ilk kez yer almaktadır. Bu kulübümüz için tarihi bir başarıdır. Beklentimiz bu başarının da süreklilik taşıması ve hatta istikrar içinde daha ileri gitmesidir. Umuyoruz ki taraftarlarımız da önümüzdeki yıllarda bu parasal başarının sürdüğünü de tıpkı sportif başarıların sürdüğünü görmeyi arzuladığı gibi bekleyecek ve isteyecektir" ifadelerini kullandı.

"EMİN CANKURTARAN'I KAYBETMENİN DERİN ACISI VE ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİZ"
Geçen hafta vefat eden eski başkanlardan Emin Cankurtaran'ı da unutmayan Başkan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizleri derinden üzen bir ayın daha sonuna geldik. Kulübümüz başkanlarından Sayın Emin Cankurtaran'ı kaybetmenin derin acısı ve üzüntüsü içindeyiz. Tecrübeleri ile bizlere rehber olan, kulübümüzün bu günlere gelmesinde büyük emeği ve çabası olan başkanımıza Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Büyük Fenerbahçe taraftarı Başkanımız Emin Cankurtaran'ı daima şükranla hatırlayacak ve Fenerbahçe tarihinde kendisine layık olduğu yeri ve değeri daima verecektir."

CİHAN
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 22 13 6 3 36 17 45
2 Beşiktaş 22 12 6 4 35 20 42
3 Trabzon 21 12 6 3 29 18 42
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 22 12 4 6 43 24 40
5 Galatasaray 21 11 4 6 43 28 37
6 Ankaraspor 22 10 4 8 29 21 34
7 Kayseri 22 8 9 5 21 13 33
8 Bursa 21 8 7 6 26 26 31
9 Gaziantep 22 8 6 8 28 31 30
10 Eskişehir 22 6 9 7 29 29 27
11 G.Birliği 22 6 7 9 25 28 25
12 İ.B.B. Spor 22 7 4 11 24 34 25
13 Denizli 22 7 3 12 29 37 24
14 Konya 21 6 6 9 21 29 24
15 Antalya 21 5 7 9 20 28 22
16 Ankaragücü 21 5 6 10 21 31 21
17 Kocaeli 21 4 3 14 29 48 15
18 Hacettepe 21 3 5 13 14 40 14
Haftanın Maçları
22. Hafta
 Beşiktaş 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Denizli 2  
  Gaziantep 0  
 Ankaraspor 0  
  G.Birliği 0  
 Eskişehir 1  
  Kayseri 0  
 Fenerbahçe 4  
  Sivas 2  
 Ankaragücü -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  Kocaeli -  
 Antalya -  
  Trabzon -  
 Konya -  
  Galatasaray -  
Haftanın Maçları
22. Hafta
 Beşiktaş İ.B.B. Spor Cuma 20:00  
 Denizli Gaziantep Cumartesi 13:30  
 Ankaraspor G.Birliği Cumartesi 13:30  
 Eskişehir Kayseri Cumartesi 13:30  
 Fenerbahçe Sivas Cumartesi 19:00  
 Ankaragücü Hacettepe Pazar 13:30  
 Bursa Kocaeli Pazar 13:30  
 Antalya Trabzon Pazar 15:15  
 Konya Galatasaray Pazar 19:00