kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AB Yüksek Temsilcisi Solana Gazze'de

Giriş Saati : 27.02.2009 11:36
Güncelleme : 27.02.2009 19:28
Yeni Haber
AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, AB'nin Gazze ile Mısır arasındaki Refah sınırında yeniden gözlemcilik görevine hazır olduğunu söyledi.

Solana, İsrail'in 27 Aralıkta başlayan ve 18 Ocakta sona eren 22 günlük saldırılarının yol açtığı tahribatı yerinde görmek üzere Gazze Şeridi'nde incelemelerde bulunuyor.

Hamas'ın Gazze Şeridi'nde yönetimi ele geçirdiği 2007 Haziranından bu yana bölgeye ilk ziyaretini yapan Solana, sivil toplum kuruluşlarıyla görüşecek. Solana'nın Hamas yetkilileriyle teması öngörülmüyor.

Solana, Erez geçiş noktasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüm tarafların onay vermesi halinde AB'nin geçiş noktalarında görev alabileceğini belirtti.

AB'nin Gazze ile Mısır arasındaki Refah sınırında yeniden gözlemcilik görevine hazır olduğunu bildiren Solana, AB'nin Filistinli gruplar arasında Kahire'de devam eden birlik görüşmelerini desteğini dile getirdi. Solana, "Gazzelilerle dayanışma içinde olduğumuzu göstermek ve İsrail'in son savaşının nelere neden olduğunu görmek için Gazze'ye geldik" dedi.

Mısır, İsrail ve Filistin Yönetimi arasında 2005 yılında imzalanan anlaşma uyarınca, AB gözlemcileri Refah geçiş noktasında görev almıştı. Hamas-El Fetih çatışmaları sırasında bu geçiş noktasından ayrılan AB gözlemcilerinin görevinin, Hamas'ın bölgede yönetimi ele alması ve İsrail'in geçiş noktalarını kapatmasıyla herhangi bir işlevi kalmamıştı.