kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Baskı istifa getirdi

Şenol ATEŞ ANKARA
20.02.2009
Hakkındaki iddialar nedeniyle partisinden de baskı gören CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sevigen, Baykal'ın mesaj göndermesiyle dün istifa etti. Sevigen, VATAN gazetesine suçlamalar yöneltti..
Son günlerde hakkında peş peşe iddialar ortaya atılan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, CHP lideri Deniz Baykal'ın mesaj göndermesiyle dün istifa etti. "Genel Başkanım Baykal'ı ve partimi seçim sürecinde korumak için istifa ediyorum" diyen Sevigen, Vatan gazetesinin aleyhteki yayınlarını gazetenin üst düzey yönetici Zafer Mutlu'nun Bakırköy Belediye Başkan adaylığı ile ilgili isteklerine bağladı.

MESAJ İLETİLDİ
Sevigen ile ilgili iddiaları "Linç girişimi" olarak değerlendiren Baykal'ın, önceki gün yaptığı açıklamada "Bu olay Dişli olayı gibi değil. Haksızlık ve linç yapılıyor. Ama bana sorarsanız bir milletvekilinin ticari faaliyetlerde bulunması yanlıştır. Yanlış olan bu ilişkidir" demesi Sevigen için istifanın ilk adımı oldu. Baykal'ın bu sözlerini televizyondan izleyen Sevigen'in İstanbul'a giderek eşi Gülay Sevigen ile durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. Sevigen'in dün sabah yakın çalışma arkadaşları ile bir araya geldiği ve "Benim üzerimden partiyi yıpratıyorlar. İstifa etmeyi düşünüyorum" dediği öğrenildi. Aynı saatlerde CHP Saymanı Mustafa Özyürek ile Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in Sevigen'i arayarak "İstifa etsen iyi olur. Genel Başkanımız senin haklı olduğunu biliyor. Ama seçime giderken partiyi yıpratmak istiyorlar. Eğer istifa edersen rahatlama olur. Genel başkanımız da bu düşüncede" mesajını verdikleri belirtildi. Sevigen de hiç düşünmeden istifa kararını aldı. Edinilen bilgiye göre Sevigen hemen Baykal'ı arayarak "Sizin yıpratılmanıza vicdanım el vermiyor. Ben istifa kararı aldım" dedi. Baykal'ın "Sen benim dostumsun. Takdir senin" sözleri üzerine Sevigen, ilk uçağa binerek İstanbul'dan Ankara'ya geldi. CHP Genel Merkezine geçen Sevigen, Özyürek ve Yılmaz Ateş ile birlikte istifa metnini hazırladı. Basın toplantısına "Hakkımdaki iddiaların hiçbiri doğru değildir" sözleri ile başlayan Sevigen şöyle dedi: "Genel Başkanım Deniz Baykal'a teşekkür ediyorum. Kendisi çok dürüst bir insan. Yanında iğne deliği kadar yolsuzluğa bulaşarak tutunmak mümkün değildir. Genel Başkanımı, partimi, birlikte çalıştığım arkadaşlarımı korumak için, yargısız infazın hesabını yargıda sormak için partideki görevlerimden istifa ediyorum."

'MEVKİMİ KULLANMADIM'
Mehmet Sevigen, isim vermeden hakkındaki haberleri yayınlayan Vatan gazetesinin ortağı ve üst düzey yöneticisi Zafer Mutlu'yu da hedef aldı. Sevigen şu ifadeleri kullandı: "Bir gazetenin en üst kadrosundaki yöneticisinin Bakırköy belediye başkan adaylığı ile ilgili talebini karşılayamadığım için bedelini ödeme pahasına dik durdum. Şimdi bakıyorum, ne kadar haklı ve doğru bir iş yapmışım. Her kuşun eti yenmez. Kalemlerini kullanarak şantaj yaparak her istediklerini yaptıramayacaklarını görsünler. Boyun bükmediğim, haklı olduğum, mevkimi kullanarak birilerine bazı şeyleri peşkeş çekmediğim için mutluyum. Bana destek veren kimsenin başını öne eğdirmedim."