kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Menderes'in büyük yasak aşkı öldü

Giriş Saati : 20.02.2009 09:10
Güncelleme : 20.02.2009 23:10
Yeni Haber
Adnan Menderes ile yaşadığı yasak aşkla tanınan opera sanatçısı Ayhan Aydan, Çeşme'nin Alaçatı beldesindeki evinde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre solunum yetmezliği hastalığı bulunan 85 yaşındaki Ayhan Aydan, Alaçatı beldesinde bulunan evinde uzun süredir tedavi görüyordu. Son bir haftadır durumunun ağırlaşması nedeni ile yoğun bir tedavi gören Aydan, akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Ölüm haberini alan yakınları ve komşuları Aydan'ın evine akın ederken, Aydan'ın cenazesinin Cumartesi günü kılınacak öğlen namazının ardından Alaçatı'da defnedileceği öğrenildi. Ayhan Aydan'ın uzun süredir Çeşme ilçesinde kızı Sabiha ve damadı Metin Ulutaş ile birlikte kaldığı bildirildi.

1924 yılında doğan, Ankara Devlet Konservatuvarı Opera bölümünden mezun olan Ayhan Aydan, Figaro'nun Düğünü operasındaki rolüyle adını duyurdu. 19 yaşında orkestra şefi Hasan Ferit Alnar'la evlendi ve bu evlilikten bir oğlu oldu. Ancak Ayhan Aydan'ın hayatı asıl 1949 yılında bir toplantıda Adnan Menderes ile tanışmasıyla değişti. O günden sonra evli ve kendisinden 25 yaş büyük Başbakan Adnan Menderes'le aşk yaşadı. Aydan, 27 Mayıs darbesinin ardından, Adnan Menderes'in de yargılandığı Yassıada duruşmalarına çağırıldı. Aydan mahkemede Adnan Menderes'den sahip olduğu bebeği öldürmekle suçlandı. Duruşmalarda aşkını doğrulayan ancak bebeği doğum sırasında kaybettiğini anlatan Aydan, o dönemdeki cesur duruşuyla dikkat çekti.