kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Orda öpüşmek yasak!

Giriş Saati : 19.02.2009 08:58
Güncelleme : 19.02.2009 21:13
Yeni Haber
İngiltere'nin Cheshire bölgesindeki Warrington Bank Quay Tren İstasyonu'nda "yoğunluk" gerekçesiyle öpüşme yasağı getirildi.

"Gözü kör, dili taş duvar. Konuşmaz istasyonlar. Trenler çığlık çığlık, ayrılık katar katar"* Sezen Aksu'nun "Helal Ettim Hakkımı" isimli şarkısında da olduğu gibi sevgilileri ayıran, araya mesafeleri koyan, hüznün yeridir tren istasyonları. Veda buselerinin, "son bakıştaki o gözler"in akıllarda kaldığı, "Bir an duruşu gibi, bir ömrün gidişi gibi. Veda ederken aşk ateşi gibi sönen iç çekişleri"nin sahnelendiği mekanlardır. Sevdiğinden ayrılanların son defa sarılması, bir kez daha kucaklaması ve öpmesi...

Ne var ki artık bu alışılan sahneler İngiltere'nin Cheshire bölgesindeki Warrington Bank Quay Tren İstasyonu'nda yaşanamayacak. İngiliz Demiryolları yetkilileri, "yoğunluk" gerekçesiyle istasyonun çeşitli bölgelerinde öpüşmeyi yasakladı.

Söz konusu kararın, istasyondan ayrılacak yolcuların birbirlerini öpmeleri sırasında trafikte bir sıkışıklığa neden olmaları nedeniyle alındığı kaydedilirken, istasyonun çeşitli noktalarına asılan tabelalarla yasak yolcu ve yakınlarına duyuruldu. İstasyonun çevresinde bulunan araç park yerleri ve taksi duraklarını da "öpüşülebilir" ve "öpüşülemez" alanlara bölen karar hakkında açıklamada bulunan Cheshire Ticaret Odası Başkanı Colin Daniels, istasyonun oldukça yoğun bir trafiğe sahip olması nedeniyle söz konusu tabelaların asıldığını belirtti.

Daniels, "Burası oldukça kalabalık bir istasyon ve isteğimiz ideal olarak buraya gelen insanların yakınlarını yolcu etmeleri ve ayrılmaları. Ancak bu her zaman böyle olmuyor. Bazen uzun süren vedalaşmalar nedeniyle gecikmeler yaşanıyor. Trafiği rahatlatmak için belki iyi bir yol olur. Yolcular arasında bazen bunun bir şaka olduğunu düşünenler çıkıyor. Eğer uzun süreli bir veda etmek istiyorlarsa, bunu da limitli miktarda park yerinin bulunduğu 'öpüşülebilir alanda'
gerçekleştirebilirler" diye konuştu.

Yaşlı bir çift olan Jack ve Jeraldine Smith, yeni kuraldan etkilenmediklerini belirterek, "Eğer birinden ayrılacaksanız ve uzun süre bir daha göremeyecekseniz, ona bir veda öpücüğü vermeniz kadar doğal bir şey yoktur. Bu doğal bir özgürlüktür ve istediğiniz yerde öpebilmelisiniz" ifadelerini kullandı ve "Öpüşülmez" yazısının altında tepkilerini göstermek için birbirlerini öptü.

Öte yandan bir taksi şoförü olan Terry Ellis, yeni kuraldan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu mükemmel bir fikir. Bu sayede trafik akışı sağlanıyor. Daha önceleri çiftlerin birbirlerini uzun süre öpmeleri sebebiyle burada bir tıkanma yaşanıyordu. Bu nedenle öpüşülmez tabelalarından memnunum" dedi.

Genç bir çift olan Joseph Swirdells ve Jeff Greehood ise, "İstasyonun önünde öpüşmeyi yasaklayan saçma sapan bir uygulama. Şaka gibi, öpüşmek için özel bir yer yapmışlar. İstediğimiz her yerde öpüşebilmeliyiz" şeklinde konuştu.