kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Ermenistan Rusya'nın cariyesi"

CİHAN
Giriş Saati : 19.02.2009 14:23
Güncelleme : 19.02.2009 21:13
Yeni Haber
Ermenistan muhalefet partisi 'Ulusal Kendi Kaderini Belirleme Partisi' lideri Paruyr Ayrikyan, Rus-Ermeni ilişkilerini eleştirerek, "Biz Rusya'nın cariyesi olduk, bu kölelikten daha beter." iddiasında bulundu. Rusya'nın dış politikasında Ermenistan'ı kullandığını savunan Ayrikyan Ermenistan'ın ulusal servetinin yüzde 80'inin Rusya'ya satıldığını iddia etti.

Rus Regnum haber ajansının verdiği bilgiye göre, basına açıklamada bulunan Ayrikyan Ermenistan'ın dış politika önceliğinin Yukarı Karabağ olmaması gerektiğini savundu. Rusya'nın güçlü bir Ermenistan istemediği değerlendirmesinde bulunan Ermeni muhalif lider, Rus emperyalizminin Ermenistan üzerinde oyunlarının devam ettiğini kaydetti.

"RUSYA ULUSAL SERVETİMİZE EL KOYDU"


Rusya'nın Ermenistan'ın ulusal servetinin yüzde 80'inine el koyduğunu iddia eden Ayrikyan, ülkedeki dev şirketlerin alınan borç karşılığında Moskova'ya verildiğini hatırlattı. Ayrikyan, "Rusya 100 milyon dolar karşılığında ulusal servetimizin yüzde 80'ni aldı." iddiasını dile getirdi.

Ermenistan'ın Avrupa ile dostluk ilişkileri kurmasına engel olunduğunu kaydeden Ayrikyan sözlerine şöyle devam etti: "Ermenistan yönetiminde çok sayıda Rus ajan var. Amaç Ermenistan'ın Avrupa ile dostluk ilişkilerini kuramaması. Biz Rusya'nın cariyesi durumuna düştük. Bu ise kölelikten daha beter. Orada Ermenileri öldürüyorlar, biz ise Rusları göklere çıkarıyoruz, Rusça konuşuyoruz. Bizde yeterince onur yok, ama bu bizim sorunumuz değil. Bu ajan ağının suçudur."

Sovyetler Birliği döneminde Ermenistan'ın önemli politikacıları arasında yer alan Paruyr Ayrikyan bağımsızlık öncesi Sovyet rejimi tarafından dört yıl mahkum edilmişti. SSCB'nin yıkılmasını ardından siyasi faaliyetlerine hız veren Ayrikyan 2003 yılında cumhurbaşkanlığına aday da olmuştu.