kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Çamlıca Alman Hastanesi

'Yağmur gibi teklif yağıyor 10 yeni hastane açıyoruz'

PERVİN METİN
14.02.2009
Universal Hospitals Group, Türkiye'de ve yurtdışında Alman ve Vatan adıyla faaliyet gösterdiği 83 sağlık kuruluşundan sonra şimdi de yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla 10 yeni hastane için ilk adımı atıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yağmur gibi teklif yağıyor 10 yeni hastane açıyoruz'
Özellikle doğuya yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan Universal Hospitals Group, bünyesine katacağı 10 yeni hastaneyle sağlık sektörünü hareketlendirecek. Türkiye ve yurtdışında Alman, Vatan adıyla 83 adet hastane ve sağlık kuruluşunun sahibi olan grup, 650 milyon dolarlık yatırımla 4 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Açılışının Mart ayında yapılacağı hastaneler, İstanbul, İzmir, Adana, Batman, Diyarbakır, Malatya, Konya, Batman ve Arnavutluk'ta hizmete açılacak. Türkiye'de faaliyet gösteren en büyük ve en eski hastane zincirlerinden biri olan 8 bin 500 çalışanı, bin 3 0 0 ' ü n üzerinde doktoruyla uluslararası standartlarda hizmet verdiğini belirten Universal Hospitals Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, 13 tane de yürüyen proje olduğunu belirterek, "Bu yolculuğa çıktık ve geri dönmek gibi bir niyetimiz yok. Krizlerden en az etkilenenler sağlık kuruluşlarıdır. İlk kez ekonomik kriz yaşamıyoruz ama tek farkı bu kez global olması. Bizim için risk taşıyan tek şey bu. Bu işi severek yapıyoruz, yardımcımız Allah olsun" diyor.

MOBİLYALAR VERSACE'DEN
İspanya ve İtalya'dan getirilen Versace marka mobilyalarla donatılan hastanelerin odaları 140 ve 170 metrekare arasında değişecek. Türkiye'de 'lüks hastane' anlayışının da öncüsü olan Dr. Ofluoğlu, odaları, koridorları, bekleme salonları, muayenehaneleri ve kullanılan son teknolojiyle alışık olduğumuz hastanelerin dışında olacağını vurguluyor. Birbirinden deneyimli doktor kadrosuyla, otel konforunda hizmeti verileceğini anlatan Dr. Ofluoğlu, "Türkiye hizmet kalitesi ve hızıyla Avrupalıların da yeni sağlık kapısı haline gelmeye başladı. Yabancı hastaları Türkiye'ye çeken etkenlerin başında uygun fiyat tarifeleri geliyor. Avrupa'daki kriz, buradaki hastanelere gelen yabancı hasta sayılarının artmasına neden oldu" diye konuşuyor.

'ÇALIŞMAZ' DENİLEN YERE HASTANE
Yurtdışından gelen taleplere kayıtsız kalmayan Azmi Ofluoğlu'na göre, nüfusu 40 binin üzerinde olan her merkezde hastane açmak mümkün: "Orada devlet hastanesi ya da başka özel hastaneler olması önemli değil. Bir yerde üç hastane varsa sen korkma dördüncüyü aç. Hiç çalışmaz denilen bir yere iki hastane açma hazırlığı yapıyoruz. Hastane yapılacak alanlar önce araştırma ekibi tarafından ziyaret ediliyor. Yağmur gibi teklif alıyoruz. Ortak almak isteyenler, bir miktarını satın almak isteyenler var. Yine de yabancı yatırımcıların ilgisi onurumuzu okşuyor."
Haberin fotoğrafları