kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk demokrasisinin 'amigosu', mezarlık yanında evini inşa etti

14.02.2009
İşadamı İshak Alaton, NY Times gazetesine verdiği röportajda, evinin mezarlığın yanında olmasını, hayatını güçlü şekilde sürdürmesinin sırrı olarak açıkladı..
Türkiye'deki Yahudi cemaatinin önde gelen işadamlarından olan İshak Alaton, Amerikan New York Time gazetesine özel bir röportaj verdi. Özel hayatıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulunan Alaton, güçlü bir şekilde yaşamını sürdürmesinin sırrını, evini bir mezarlığın yanında inşa etmesi olarak açıkladı. Alaton, "Her gün, bir gün orada son bulacağınızı düşünüyorsunuz" dedi. Şu an 81 yaşında olan İshak Alaton'un 1950'lerde ısıtma sistemleri ile ticarete başladığı ve sonra inşaat sektörüne girdiği aktarılan haberde, Alaton'un Kazakistan'da yol, Özbekistan'da havaalanı ve Moskova'da hastane inşa ettiği aktarıldı.

KABUK DEĞİŞİMİ VAR
Şimdi ise Alaton'un, enerjisini "Türk toplumunu geliştirmeye" harcadığını kaydeden NY Times, riayetsiz bir siyasi araştırma grubu kurarak, orduyu eleştiren bir gazeteyi alkışlayarak ve Türkiye'deki Yahudi cemaatini topluma karşı daha fazla açılmaya teşvik ederek "Türk demokrasisinin amigolarından biri olduğunu" belirtti. Alaton ise röportajında Türkiye'nin artık kabuk değiştirdiğini ve kendisinin de bu sürecin bir parçası olmak istediğini dile getirdi. Alaton, "İnsanların ruhsal tutumlarındaki değişim çok fantastik. Artık bazı şeyler açığa çıkıyor" dedi. Alaton, olanları çocuksu bir sevinçle izlediğini belirtti.