kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Murat Başesgioğlu0

Haber turu

14.02.2009
Kamuda bu yıl 70 bin memur işe alınacak
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, kamuya 2009'da 65-70 bin civarında personel alınacağını bildirdi. 2009'da emeklilik, ölüm ve istifa gibi haller hariç kamuya 21 bin personel alımı yapılacağını belirten Başesgioğlu, "Bu rakama istifa, emeklilik, ölüm gibi boşalmalar ile büyük miktarda sözleşmeli personel çalıştıran Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gibi kurumları da katarsak 2009 yılında 65-70 bin civarında boşalan unvanların yerine yeni personel alınacaktır'' dedi.

Yat pazarı daralınca Ortadoğu'ya gitti

Yat üreticisi Numarine'in yüzde 50 ortağı Ömer Malaz, 17 -30 metrelik teknelerin seri imalatını yapmaya başladıklarını söyledi. Dubai merkezli yatırım fonu Abraaj Capital'in şirketin yarı hissesini aldığını anımsatan Malaz, "Amacımız 2011'de yılda 50 tekne yapabilmek. Avrupa'daki daralmanın ardından özellikle Ortadoğu'ya yöneldik" dedi.Evrim ERGİN/EKONOMİ

İş yaptırmak için 'hediye' gerekiyor
İsmmmo'nun yayımladığı araştırmaya göre, İstanbul'un genelinde bir numaralı sorun trafik olarak gösteriliyor. Memnuniyet düzeyi en yüksek hizmet itfaiye olurken, belediyelerde iş yaptırma yöntemlerine ilişkin sonuçlar ise şöyle ifade edildi: "Belediyelerde iş yaptırmak için en geçerli yol yüzde 43.8 oranıyla işin yapılabilmesi için gerekli tüm bilgilerin verilmesi olarak belirtilmiştir. Yüzde 36.9 oranıyla ilgili birimdeki yöneticilere uygun bir hediye alıp onlar için yapılabilecek bir şeyin olup olmadığını sormak tercihi ikinci sırada yer almıştır."

Görüntüsü kötü taksiler yenilenecek
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın bütçesinin yüzde 70'inin kentsel dönüşüm için harcanacağını bildirdi. Bakan Yazıcı, proje kapsamında İstanbul'un büyük camilerinde onarımların devam ettiğini, Fatih, Yavuz Selim, Valide Sultan camilerinin bunlar arasında yer aldığını belirtti. Yazıcı, İstanbul'daki gerek iç, gerekse dış görüntüsü bakımından rahatsızlık verici olan taksilerin yenilenmesi için çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Türkiye en heyecan verici 3 pazardan biri
İngiltere'de iş dünyasına ve yatırımcılara yönelik olarak yayımlanan RealBusiness adlı dergi, Türkiye'yi "Krize dayanıklı, resesyondan etkilenmeyen ve hızlı büyüyen'' ülkeler arasında gösterdi ve bu durumdaki en heyecan verici üç pazarın arasına soktu. İngiliz yatırımcılara Türkiye'yi hedef gösteren dergi, resesyon (durgunluk) yüzünden İngiltere dışında fırsat arayan iş çevrelerine krize dayanıklı diğer iki hedef ülke olarak da Belçika ve Panama'yı tavsiye etti.