kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Sevgililer Günü hediyesi

Bugün, 14 Şubat Sevgililer Günü. Git gide ülkemizde bu adet yaygınlaştı; çiftler, kara kara "Acaba birbirimize ne almalıyız?" diye düşünmeye başladı. Ben size, İbrahim Sadri'nin "Aşk 29 Harf" isimli CD'sini tavsiye ediyorum. İbrahim Sadri, birbirinden güzel şiirlerini, son derece etkileyici bir sesle, piyano eşliğinde okuyor. Herkes, kendinden bazı satırlar bulabilir bu mısralarda. Öyle çarpıcı cümleler, öylesine kuvvetli tasvirler var ki.
Meselâ yeni evlenenler için: "Seni akşam ilk defa beklemek / Bütün yıldızları, gökyüzünün tamamını, bir ömür beraberce paylaşacağımız anıları da getirmeni beklemek... / Her zaman baktığın gibi kaçamak bakma gözlerime / Tanıştırayım 'Eşim' demen / Yüzümün al al olması, martıların uçuşması saçlarımda / Benimle evlenir misin derken, bir şey olması İstanbul'a / Bir yerlerden denizin gelip omzumuza konması / Bir kader çiçeğinin yavaşça aramıza sokulması / Kapı çalması, kapıda senin olman, gözlerinde buradayım çiçekleri açması / İki oda bakla sofa / Bütün fotoğrafların tamamlanması... bir yastıkta."
İbrahim Sadri, ayrılığa dair de yazmış.
"Şimdi gidiyorsun git / Bütün gördüğüm senli günlerim, onlar da gitsin / İçimde bir şarkı, gözümde bir ışık kalmıştı her şeye inat / Kapat gözlerini; sevdiğim anlar da gitsin / Yıldızları da alsana yanına, sevdiğimiz şarkıları da, pencereme konan yusufçukları da / Bana karanlığı bırak, beni böyle bırak, böyle anlamsız, böyle dağınık. / Koy beni sensizliğe ve otursun içime kül gibi kor yangınım. / ... / Hepsi hepsi, bir sevda benimkisi; al da git. / Hadi kanatma, hadi yıkma, hadi dokunma / Zaten ben seni öylesine sevmiştim..."
Bence, duyguları pahalı hediyelerle değil, anlamlı kelimelerle ifade etmek gerekir. İşte, İbrahim Sadri'nin "Aşk 29 Harf" CD'si herkese bu imkânı veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın