kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yaşar Öz

Öz'den Ağar'a: 16 yıllık suskunluğumu bozarım

13.02.2009
Susurluk davası hükümlüsü Yaşar Öz, Mehmet Ağar'ın "muhbirimizdi" sözlerine yanıt verdi: "Verdiğim bir tek bilgiyi açıklasın. Delil göstersin. Eğer ispatlayamazsa, bildiklerimi açıklarım"..
Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nden Mehmet Ağar'a yönelik ağır suçlamaların bulunduğu 6 sayfalık açıklamayı avukatı aracılığıyla basına gönderen Yaşar Öz, kendisinin Ağar'a muhbirlik yaptığı iddialarını sert bir dille reddetti. Öz, muhbirliğin terörle mücadele adına bile olsa "şerefsizlik" olduğunu belirtti. Öz, Ağar'ın "muhbirimizdi" sözlerini ispatlayacak delil göstermediği takdirde bildiklerini açıklayacağını söyledi. Mehmet Ağar'ın geçtiğimiz günlerde Susurluk davasında verdiği ifadede "insan simsarı" ve "muhbir" diye söz ettiği Öz açıklamasında şöyle dedi: "Bir tek bilgiyi açıklasın. Açıklayamazsa, o takdirde ben tam 16 yıl süren suskunluğumu bozup, adını 'terörle mücadele' koyup, benden çıkara dayalı hangi kirli taleplerde bulunduklarını, benden devlet destekli nasıl bir eli kanlı taşeron yaratmak istediklerini, reddettiğim için zor durumdaki ya da planlı zor duruma düşürdükleri kimlere yönelttiklerini, amaçlarını birer ikişer hayata geçirdikten sonra bu kez de taşeronlarını nasıl bir bir ortadan kaldırdıklarını açıklayacağım."

AĞAR'A İMALI SORULAR
Susurluk hükümlüsü Öz, Ağar'a şu soruları yöneltti:

* Sayın Ağar, 'insan simsarı' olarak nitelendirdiği kişileri makamının kapısında karşılayıp, uğurlar mı? Onlara 'kahraman' diye mi hitap eder?

* Yeşil ve hususi pasaportlar, yurdun her yerinde, her çapta ve markada silahlar taşıyabilmesini sağlayan izin belgesi kullanması için emniyete ait sayısız araç plakası ve bu durumu açıklayan belgeler mi verir?

* Susurluk hadisesi patladıktan birkaç ay sonra, yani 1997 yılının ilk çeyreğinde, İçişleri Bakanı'ydı. Kolluk kuvvetlerince sözüm ona her yerde fellik fellik aranan ama nedense bir türlü yakalanamayan insan simsarıyla randevulaşıp, kadim dostu Tekstilciler Birliği Başkanı Cahit Karakaş'ın Ankara'daki fabrikasında buluşarak ortak strateji belirlemelerini nasıl açıklamak ister acaba?

* İnsan simsarları herhangi bir nedenle emniyete alındığında telefon talimatıyla sahşı anında bıraktırıp, el konulan ruhsatsız silah vs gibi suç unsuru delilleri yine verdiği bir talimatla İstanbul'dan bir komiser eşliğinde Ankara'daki makamına getirttirip, teslim aldıktan sonra 'Al kardeşim silahlarını" diyerek insan simsarına iade mi eder?

Ağar ile hiç tanışmamış olmasını çok istediğini belirten Öz, "Kendileri dokunulmazlık kalkanına sığınıp, en üst düzeyde devlet korumasıyla bolluk içinde mutlu bir yaşam sürerken, ben bu talihsiz tanışmadan kaynaklanan ön yargılar sonucu en verimli olacağım 10 yılımı cezaevinde geçirmek zorunda kaldım" dedi.