kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fuardan kısa kısa

13.02.2009
Kurdeleyi Bakan Tüzmen kesti
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, CNR Expo Fuarcılık tarafından Deniz Turizmini ve Denizciliği Geliştirme Derneği, sabah ve atv'nin desteğiyle düzenlediği 3. Avrasya Boat Show Fuarı'nın açılışına katıldı. Tüzmen ile Yunanistan-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Panagiotis K. Koutsikos ile birlikte jet-skiye bindi.

'Tekne alana motosiklet hediye ediyoruz'
Adaboatyard'ın sahibi Murat Bilican yüzde 80'lik paya sahip ABD pazarının tamamen kesildiğini belirtti. Bilican "Dubai, Rusya ve Ortadoğu'ya döndük ama henüz ABD nedeniyle oluşan kaybımızı önleyemedik" dedi. Bilican, Abramoviç, Trumph gibi ünlü işadamlarına iş yaptıklarını belirterek, "Yaptığımız tekneler 100 bin euro civarında ve oldukça ucuz hatta yanında motosiklet hediye ediyoruz" dedi.

Sabah ve ATV fuara sponsor
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrasya Boat Show'a Turkuvaz Medya Grubu, Sabah ve ATV olarak sponsor oldu. Fuar alanında da bir de stant açan Sabah gazete ile birlikte fuar programını ve etkinliklerini tanıtan bir de broşür dağıttı. Fuar alanındaki stantta fuar süresince Sabah gazetesini ücretsiz olarak edinmek de mümkün olabilecek.

VW'den esinlenip ucuz yat işine girdi
Taylan Yatçılık'ın sahibi Mehmet Taylan Tuzla'daki tersanelerinde her yıl 2.5 milyon euroluk ihracat yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Avrupa'ya ihracatımız oldukça düştü. Türkiye'deki firmaların yüzde 30'a yakını da üretimi tamamen durdurdu. Volkswagen'in halk için otomobil üretmesi gibi halk için tekne yaparak bu süreci atlatıyorum" dedi. Taylan Yatçılık'ın ürettiği ve fuarda sergilediği 12 metrelik teknenin fiyatı 450 bin TL. 83 bin TL'lik en ufak motor yatının yanı sıra 800 TL'lik ufak kayık da mevcut.

Fuarın en büyüğü Princess 21M
22 metre uzunluğundaki 21 M'in fiyatı yaklaşık 2 milyon sterlin. (2.88 milyon dolar) 4 odası bulunan yat tam 22 m uzunluğunda. Tekne aynı zamanda İngiliz kraliyet ailesinin de tercihi olduğu için oldukça pahalı. Fuarda sergilenmekte olan tekneler arasında en büyüğü ve en pahalısı olan tekneden Türkiye'de tam 7 adet bulunuyor. Teknenin bir İngiliz'e satıldığını belirten yetkililer Türkiye'de 500'e yakın Princess tekne bulunduğunu kaydetti.